Hirdetés
. Hirdetés

Hogyan akadályozzuk meg, hogy kriptovalutát bányásszanak a mobilunkkal?

|

A kiberbűnözők egyre több mobilt fertőznek meg bányászvírusokkal. De van ellenszer a támadásokkal szemben.

Hirdetés

Hirdetés

Az ESET internetes biztonsági cég szakértői szerint ha mobilunk rendszesen túlmelegszik, egyre lassabban fut, és hamar lemerül, valószínű, hogy kriptovalutát bányásznak vele.

A valutabányászat bonyolult, nagy számításigényű matematikai műveletek elvégzését igényli: aki törvényesen csinálja, drága hardvert vesz, és magas energiaszámlát fizet. A kiberbűnözők azonban találtak egy költségkímélőbb megoldást: megtámadott mobilokkal végeztetik el a műveleteket.

Egyre nő azoknak az appoknak a száma, amelyek rejtett kódokat tartalmaznak, és a tulajdonos tudtán kívül kriptovalutabányász gépezetté alakítják a mobilt.

Különösen androidon húsbavágó a probléma, mert az Apple iOS-e szigorúbban ellenőrzi az App Store-ból letöltött appokat.

Hogy védjük meg mobilunkat a támadástól? Gondoskodjunk róla, hogy az OS és az appok is a legfrissebb változatúak legyenek; csak hivatalos forrásból (Google Play Áruház, Apple App Store) töltsünk le bármit is az eszközre, és előtte olvassuk el a felhasználói értékeléseket is az appról; végül pedig ne adjunk az appnak szükségtelen engedélyeket.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.