Hirdetés
. Hirdetés

Új androidos vírus lopja a pénzünket: így védekezhetünk ellene!

|

Az EventBot több, mint kétszáz pénzügyi appot támad.

Hirdetés

Hirdetés

Új androidos vírust fedezett fel a Cybereason biztonsági cég. Az EventBot mobilos bankolási adatokat lop el különböző pénzügyi alkalmazásokból.

Miután a rendszerre települt, a digitális kórokozó hozzáférési engedélyt kér a tulajdonostól, majd pedig személyes adatokat, jelszavakat és hasonló információkat gyűjt össze. Az összeszedett infók alapján a támadó szabad hozzáférést szerez az áldozat bankszámláihoz, és személyes, illetve üzleti adataihoz.

A trójai több, mint kétszáz pénzügyei appot támad, köztük olyanokat is, mint a Paypal Buseness. A célkeresztben lévő appok többsége az Egyestült Államokból és Európából származik.

Az EventBot még csak korai fejlesztési fázisban van, de megvan rá az esély, hogy rövidesen veszélyes fenyegetéssé válik. A Google Play áruházában szerencsére nincs jelen: külső appokkal érkezik a mobilra.

A fertőzést azzal kerülhetjük el, ha frissen tartjuk mobilunk szoftverét, és nem töltünk le ismeretlen forrásból származó appokat. És a legfontosabb szabály, amit általában is érdemes betartani: sose adjunk hozzáférési engedélyt gyanús idegen appoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.