Elindult a magyar-angol webfordító

Keresővel és mondatelemzővel is kipróbálható MorphoLogic MetaMorpho fordítórendszerének magyar-angol nyelvi modulja.

A www.webforditas.hu oldalon 2006 decembere óta angol-magyar szótár, szöveg- és weblapfordító szolgáltatás érhető el, most ezek bővültek ki a magyar-angol nyelvpár használatával. A frissen megjelent magyar-angol lehetőség mellett két új szolgáltatás is indult: a Keresés fülön a beépített Google-kereső segítségével megtalált oldalak egy gombnyomásra lefordíthatók angolra vagy magyarra, a Mondatelemző pedig egy egészen új és látványos szolgáltatás, amely a magyar és angol mondatok nyelvtani elemzéseinek megmutatásával a fordítóprogram működésébe enged bepillantást. Ezt a szolgáltatást elsősorban tanulóknak és kutatóknak ajánljuk. Valamennyi fordítószolgáltatás angol-magyar és magyar-angol irányban is működik.

morf03.jpg
Jelen cikkünk címe és bevezetője a weblapfordítón keresztül nézve.
Eredmény nadjon tetszeni.

A webforditas.hu magyar-angol fordító szolgáltatássa való kibővülése MetaMorpho angol-magyar fordítómotor magyarról angolra fordító modullal való kiegészítésének eredménye. A MorphoLogic az eddigi angol-magyar irányú alkalmazásokat kiváltotta a most már oda-vissza működő változatokkal. A MetaMorpho fordítóprogram-család tagjai: a MorphoWord, a MorphoWord Pro, a MoBiCAT, a szöveg- és weblapfordító (www.webfordítas.hu), valamint a Microsoft Office "Kutatás" ablakában működő fordítószolgáltatás.

A magyar-angol modult egy két és fél éves projekt keretében, az NKFP részleges támogatásával egy - a MorphoLogic által vezetett - konzorcium hozta létre, amelyben az MTA Nyelvtudományi Intézete és a Szegedi Tudományegyetem vett részt. A projekt eredménye 160 ezer gondosan szerkesztett nyelvtani szabály, szó és kifejezés. A fordítás minősége az ellenőrző tesztek szerint az angol-magyar fordítóét jelentősen meghaladja és a jelenleg a piacon elérhető legjobb, ráadásul a MetaMorpho motor fordítási sebessége is az elérhető leggyorsabb.

morf02.jpg
MorphoWord, a Microsoft Wordbe ágyazott magyar-angol/angol-magyar fordító

A Microsoft Word szövegszerkesztőbe integrálódó MorphoWord és a MorphoWord Pro fordítóprogramok a MorphoLogic webboltjában letölthető és dobozos formában egyaránt megvásárolhatók.

Angol jogi szótár és további MorphoLogic újdonságok >>

Kommentek

comments powered by Disqus