2017 új főgonosza: a zsarolóféreg!

2017-ben minden eddiginél aljasabb támadásokra számíthatunk.

Szakértők szerint jövőre szintet lépnek a zsarolóprogramok. 2017 legfontosabb új fejleményét a zsarolóférgek térhódítása jelenti.

A zsarolóprogramok titkosítással hozzáférhetetlenekké teszik adatainkat, amíg a zsaroló követelését nem teljesítjük. Az első ilyen vírus, a Cryptolocker megjelenése óta a az FBI szerint a bűnözők csak az Egyesült Államokban 209 millió dollárt gomboltak le áldozataikról. Kiderült tehát, hogy a módszerben rengeteg pénz van, és ez azt jelenti, hogy jövőre a támadások megduplázódására számíthatunk. A bajokat fokozza, hogy a bűnözők a zsarolóvírusok és a hálózati férgek képességeinek kombinálásával olyan új szuperkártevőt hoztak létre, amely az első gép megfertőzése után a hálózat többi rendszerére is átterjed.

itt_az_uj_fogonosz_a_zsarolofereg_screenshot_20161227164718_1_nfh.jpg
A zsarolóvírusok egyre nagyobb üzletet jelentenek a kiberbűnözőknek.

A Microsoft korábban felhívta a figyelmet a ZCryptor nevű zsarolóféregre, és az újfajta kártevő-típus már idén is komoly problémát okozott., 2017-ben a helyzet eszkalálódni fog, a vállalkozásoknak ezért meg kell erősíteniük védelmüket és adatvisszaállítási képességeiket, hogy felkészüljenek az ostromra.

Kommentek

comments powered by Disqus