A Google belenéz a Facebookba

A két rivális megállapodott, hogy a Google a jövőben indexelni fogja a Facebook-profilokat és a nyilvános tartalmakat.

Mi történik, ha egy ellenállhatatlan erő egy áttörhetetlen akadállyal találkozik? A Google és Facebook megtalálta a választ: üzletet kötnek!

A Wall Street Journal információi szerint a két óriás megegyezett, hogy a Google keresője a jövőben indexelni fogja a Facebook profilokat és az oldalakon nyilvános tartalmakat. Ez annyit jelent, hogy amit a Facebookon megosztunk, az megjelenik a Google keresési eredményei között, és ha rájuk kattintunk, rögtön bekerülünk a Facebook-alkalmazásba.

a_google_belenez_a_facebookba_screenshot_20151121182422_1_nfh.jpg
Megtörtént, amire kevesen számítottak: a Facebook alkut kötött a Google-lal.

Fontos hangsúlyozni, hogy a Google csupán a nyilvános információkat látja, minden más rejtve marad a keresője elől. Az új szolgáltatás a tervek szerint Androidon, illetve iOS-en is elérhető lesz.

Miért támogatja egymást a két nagy ellenség, amelyik idáig annyi borsot tört egymás orra alá? Egyszerű: mind a ketten jól járnak az üzlettel. A Google keresőpiaci dominanciája még tovább erősödik, a világ legnépszerűbb közösségi hálózata pedig a világ legnépszerűbb keresőjén keresztül újabb kapukat nyit a felhasználók előtt.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Megmenekül a Flash Player? »