A Google okosórája szól, evéskor vegyük be a gyógyszerünket

Az új Google-találmány egyelőre csak szabadalomként létezik, és nem biztos, hogy valaha is megvalósul.

Dübörög a Google egészségügyi tagozata: ezúttal egy olyan hordható eszközre -- minden bizonnyal okosórára -- nyújtottak be szabadalmi kérelmet, ami étkezéskor figyelmeztet, hogy vegyük be a gyógyszerünket.  A vércukorszintet ellenőrző intelligens kontaktlencse, a lézeres operáló rendszer és a tű nélküli vérvételi eszköz után ez már a sokadik egészséggel kapcsolatos új technológia, amely betekintést nyújt a Google távlati terveibe.

google_gyogyszer_okosora_screenshot_20160117111940_1_nfh.png
Nagyításhoz kattintson a képre.

A mostani szabadalom egy olyan rendszerre vonatkozik, amely különféle jelek és előre megadott tevékenység-adatok alapján maga kombinálja ki, hogy étkezünk, és ennek alapján küldi el a figyelmeztetést. Ilyen árulkodó jel lehet a kézmozgás, a vércukorszint, az étkezés hangja, a GPS koordináták segítségével meghatározott térbeli helyzet és az arcról készült kamerakép: ezek mind-mind olyan információk, amelyeket az eszköz felhasználhat a tevékenység beazonosítására.

Természetesen a szabadalom benyújtása még nem jelent garanciát arra, hogy az okosóra valaha is megjelenik a piacon, és korábbi gyakorlatához hasonlóan a Google ezúttal sem kommentálta a találgatásokat.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Újra szárnyal a Windows 7 »