A kiberbűnözők lasszóval fogják a tehetséges hackereket

Bajban vannak a netes bűnözők. Ugyanaz a gondjuk, mint az infóbiztonsági cégeknek: nehéz jó szakembert találni.

Hiány van jól képzett hackerekben, akik rosszindulú kódokat fejlesztenek a bűnözőknek, állítja a Digital Shadows friss tanulmánya. A netes bűnözők számára a munkaerő-toborzás amúgy sem egyszerű, hisz legális helyeken nem adhatnak fel hirdetést, hogy "gyakorlott programozót keresünk, aki szívesen megszegi a törvényt". Az időtényező is ellenük játszik: sietniük kell,  ha egy-egy biztonsági rést haszonra akarnak váltani.

A jelöltek kiválasztására általában alvilági portálokon tesznek közzé posztokat. Az állásinterjúk a Skype-on zajlanak: a képet kikapcsolják, a hangot eltorzítják, és a forgalmat anonim szolgáltatásokon, például a TOR-on keresztül irányítják át.

a_kiberbunozok_lasszoval_fogjak_a_tehetseges_hackereket_screenshot_20160304223411_1_nfh.jpg
Kevés a jó hacker: a többség egyszerű betanított munkás, aki primitív technikákkal dolgozik.

Minden kommunikáció titkosítva zajlik, a fizetés általában Bitcoinban történik. De előfordul olyan is, hogy a haszonból való részesedéssel és az utazási költségek megtérítésével kecsegtetik a jelöltet, sikeres munka esetén pedig hírnevet ígérnek neki.

Ennek ellenére égető a hiány valódi tehetségekben  Ezért van az, hogy a legtöbb netes támadás fapados technikákkal és a lehető legegyszerűbb eszközökkel zajlik.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Egy Windows elhalálozott »