A Windows 10 Mobile ráhajt a PC-s programokra

Az 2017 őszén megjelenő Redstone 3 frissítés már tartalmazni fogja az x86 emulációt.

A HP Elite x3 egyik izgalmas szolgáltatása a teljesértékű PC-s szoftverek futtatása. Úgy tűnik, a funkció annyira bejön a Microsoftnak, hogy beépíti magába a Windows 10 Mobil rendszerbe.

A gyanút először egy WalkingCat nevű bennfentes tvitterező pendítette meg, aki egy "CHPE" nevű kódrészletből következtett arra, hogy a Windows 10 emulálni fogja az x86 (vagyis: PC) szoftvereket ARM (vagyis: mobil) processzorokon.

Mary Jo Foley windowsos szakújságíró járt utána a dolognak, és kiderítette, hogy a hír igaz: a Microsoft a 2017 őszén megjelenő Redstone 3 frissítésben valóban előáll az x86 emulációval. Megfejtette a "CHPE" jelentését is: a C a Cobaltból jön, ami a Microsoft kódneve az x86 emulációra, a HP a gyártóra utal, az E pedig valószínűleg az emulációra.

a_windows_10_mobile_ramegy_a_pc_s_programokra_screenshot_20161125135237_1_nfh.jpg
Ezt tudja jelenleg a Windows 10 Mobile Continuum funkciója.

Mindez azért érdekes, mert a beépített x86 szoftvertámogatás sokkal hatékonyabbá tehetné a Windows 10 Mobile Continuum szolgáltatását, ami lehetővé teszi, hogy külső képernyővel és billentyűzettel teljesértékű PC-ként használjuk a mobilt. A Continuumban egyelőre csak az UWP-appok futnak, és ez kevés az üdvösséghez.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

A zsarolóvírus pozitív hatásai »