A Windows 10-ről lepattant a CIA

A Microsoft közleménye szerint a WikiLeaks Vault 7 kiszivárogtatásában szereplő sebezhetőségek csak a régi Windows-rendszereket érintik.

A Microsoft közleményt adott ki a WikiLeaksen közzétett CIA-aktákkal kapcsolatban, és ebben azt állítja, hogy a Windows 10-et futtató rendszerek biztonságban vannak a CIA támadásaival szemben.

A közlemény szerint az aktákban említett sebezhetőségek már elavultak, és csak a korábbi rendszereket érintették. A Microsoft hozzáteszi, hogy komolyan veszi a biztonsági kérdéseket, és folytatja a mélyebb elemzést, hogy megállapítsa, milyen további lépésekre van szükség a felhasználók védelme érdekében. Ha bármilyen új fenyegetést találna, erről tájékoztatást ad.

Arról viszont nem szól az anyag, hogy a korábbi Windows-változatok felhasználói mennyire érezhetik magukat biztonságban a kémtevékenységgel szemben.

a_windows_10_rol_lepattan_a_cia_screenshot_20170310161627_1_nfh.jpg
A WikiLeaks legújabb kiszivárogtatásában szereplő sebezhetőségek állítólag nem érintik a Windows 10-et.

Az Apple és a Google szintén azt nyilatkozta, hogy a WikiLeaks aktákban említett legtöbb sebezhetőségeket már kijavították.  

A Linux Foundation még lazább közleményben reagált. Ebben elmondják, hogy mivel operációs rendszerük nyílt forráskódú jellegéből fakadóan pár naponta adnak ki biztonsági frissítéseket, felhasználóiknak aligha kell tartaniuk a CIA-tól.

Kommentek

comments powered by Disqus