Amikor a hackert akasztják

A Black Hat konferencián 250 hacker vallott a szakma féltett titkairól.

A Las Vegasban megrendezett júliusi Black Hat konferencián 250 hackert kérdeztek meg a legnehezebben feltörhető biztonsági technológiákról.

A válaszolók 38 százaléka a többtényezős hitelesítést tekinti a legkeményebb diónak, 32 százalékuk a titkosításban látja a legnagyobb ellenséget. A tűzfalakat, vírusellenes szofvereket és behatolásvédő rendszereket kevesebb, mint 10 százalékuk tartja a legkomolyabb akadálynak.

amikor_a_hackert_akasztjak_screenshot_20170812201137_1_nfh.jpg
A hackerek szerint a legfőbb biztonsági probléma az ember.

A bizalmas adatok megszerzése érdekében a megkérdezettek 31 százaléka a szervezetek legérzékenyebb adataihoz és kritikus rendszereihez hozzáférést biztosító úgynevezett privilegizált fiókokat igyekszik betámadni. 27 százalék az email fiókokat és 21 százalék a felhasználói végpontokat veszi célba.

85 százalékuk az emberi tényezőt jelölte meg a legfőbb biztonsági problémának, és csak tíz százalék voksolt az elavult, foltozatlan szoftverekre.

A felmérés résztvevőinek 53 százaléka "fehérkalapos", etikus hackernek mondta magát, 33 százalék válaszolta azt, hogy tisztességtelen szándékok vezérlik, a maradék pedig e két véglet között határozta meg magát.

Kommentek

comments powered by Disqus