Bajban az Apple, a Samsunghoz megy kunyerálni

Több NAND flashmemóriát szeretne az iPhone 8-hoz. A gyártási problémák miatt késhet a modell megjelenése.

Míg korábban a iPhone 8 gyártás azért akadozott, mert a Samsung nem szállított elég OLED panelt, most a 3D NAND flashmemória hiánya okoz hasonló gondokat.

Ipari források szerint a SK Hynix és a Toshiba beszállításai jelentősen csökkentek, ezért az Apple most a Samsungtól próbált több lapkát kérni.  Reményei szerint a dél-koreai óriás ellensúlyozni tudja a kiesést, mivel gyártókapacitása bővült.

lapkat_kunyeral_a_samsungtol_az_apple_screenshot_20170707113724_1_nfh.jpg
A Samsung lapkáiban reménykedik az Apple.

A NAND flash azért jelent szűk keresztmetszetet, mert az Apple mellett más cégek, köztük a Samsung és a Google is új eszközök kibocsátását tervezi ősszel.

A gyártási problémák miatt elképzelhető, hogy az iPhone 8 mégsem kerül a polcokra szeptemberben. Jelenleg az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az iPhone 8 az iPhone 7s-sel és a 7s Plusszal ősz elején jelenik meg, de árulni csak később kezdik, amikor megfelelő mennyiség áll belőle rendelkezésre. Vagyis ténylegesen csak októberből vagy novembertől lehet majd megvásárolni, míg a 7s és 7s Plus árusítása már szeptember végén, vagy október elején megkezdődhet.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Fontos hír az Invitelről »