Biztonságos adattárolásra a megoldás: Aruba Cloud Object Storage

Az Aruba Cloud Object Storage kitűnő választás azok számára, akik adataik biztonságos tárolását és a folyamatos rendelkezésre állását tartják fontosnak. Az ügyfelek Európa több országában található adatközpontok közül választhatják ki, hogy adataik hová kerüljenek mentésre.

Az Aruba Cloud Object Storage szolgáltatás IaaS (Infrastructure as a Service) modellben működik. Adatközpontok nemzetközi hálózatára épül, melyek jelenleg Európa 5 országában találhatóak, ezek közül kettő saját adatközpont, Olaszországban és a Cseh Köztársaságban. Azonban folyamatosan bővítik adatközpontjaik számát, hogy még több lehetőséget biztosítsanak ügyfeleiknek a tökéletes helyszín megtalálásához nemzetközi projektek esetén is. Az adatközpontok mindegyikében a legmagasabb szintű és legmodernebb technológiát alkalmazzák és mindenhol az adott országban hatályos jogszabályokat figyelembe véve kezelik ügyfeleik adatait. A feltöltött adatokat szabadon hordozhatja az adatközpontok között, ezért mindenki saját igényei szerint választhatja ki adatai fizikai tárolási helyét.

Intelligens rendszerével az Object Storage öngyógyító módon teljes hibatűréssel biztosítja az ott tárolt adatok sértetlenségét és mindenkori elérhetőségét, mivel a feltöltéskor az adatok automatikusan több példányban és több tároló szerveren kerülnek elhelyezésre. A kiválasztott adatközpontban működő tárhelyre való feltöltés után a rendszer létrehoz két másolatot, és azokat véletlenszerűen kiválasztott lemezekre menti el, különböző szervereken. Ha véletlen egy lemez meghibásodik, a rendszer öngyógyító funkciója egyből automatikusan újabb másolatokat készít a tárolt adatokról egy másik meghajtón. Így az adatok három példányban érhetők el, ami jelentős mértékben megnöveli adataik biztonságát, mivel a tároló infrastruktúra bármelyik részének meghibásodása esetén, nincs kihatással az adatok állandó elérhetőségére. A tároló környezet karbantartása vagy frissítése miatt sem kell szüneteltetni a szolgáltatást. A rendszer API S3-kompatibilis, így a felhőben eltárolt adatok bármikor átvihetők másik szolgáltatóhoz.

Az Object Storage különböző igényekhez igazodik. Legyen szó tartalom archiválásról és megosztásról, biztonsági mentésről vagy katasztrófa-elhárításról. Mivel HTTP protokollon alapul, lehetővé teszi az adatokhoz való hozzáférést bármilyen számítógépről, mobilról vagy tabletről, ellentétben egy fizikai megoldással. Az ügyfelek az adatok típusától és méretétől függetlenül akár a teljes tároló-infrastruktúrájukat a felhőbe helyezhetik. A tárhely egyszerűen, gyorsan és rugalmasan méretezhető az aktuális igényeknek megfelelően. Az adatközpontok európai szintű elhelyezkedése megkönnyíti a tartalom megosztását, ugyanis az ügyfelek a hozzájuk legközelebb elhelyezkedő szervereken réik le adataikat. Például nagyobb méretű fájlok, akár videók lejátszásakor megnöveli a felhasználói élmény minőségét.

Rendkívül nagy előnye az Object Storage szolgáltatásnak, hogy költséghatékony, ugyanis az erőforrások használata alapján történik a díjazás.

Látogasson el a weboldalra, és próbálja ki az Object Storage szolgáltatást!

https://www.arubacloud.hu/object-storage/elonyok.aspx

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Okosan a dolgok internetén »