Csúnyán elbántak a hackerek a népszerű Netflix-sorozattal

Miután elloptak a teljes évadot, kisebb vagyont zsaroltak ki a stúdiótól, hogy ne szivárogtassák ki a részeket a bemutató elő. De hiába kapták meg a pénzt, közzétették az epizódokat.

Áprilisban a Netflixen futó "Orange is the Black" sorozat teljes ötödik évadát ellopta a Dark Overlord hackercsoport a Larson Studios hálózatáról. A stúdió vezetői most részletesen beszámoltak az ügy részleteiről a Varietynek című magazinnak.

Az interjúban elmondták, hogy a behatolás egy nem biztonságos Windows 7 rendszeren keresztül történt, és a hackerek nem is a kifejezetten a céget akarták támadni, csupán trollkodni szerettek volna, és sebezhető gépeket kerestek.

Most derült ki az is, hogy az adatlopás után a Larson Studios  50 Bitcoint, vagyis közel 35 millió forintot fizetett a hackernek, hogy ne tegyék közzé a bemutatásra váró évadot. Ennek ellenére végül minden epizód a neten kötött ki: a Dark Overlord szerint  azért büntették a stúdiót, mert felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, és ezzel megsértette az egyezségüket.

nagyot_szakitottak_a_hackerek_egy_lopott_netflix_sorozaton_screenshot_20170625205435_1_nfh.jpg
A hackerek egy sebezhető Windows 7 rendszeren keresztül törtek be a hálózatba.

Megfigyelők valószínűsítik, hogy a Dark Overlord más, bemutatásra váró CBS, NBC és ABC műsorokat is megszerzett, de nem tudni, hogy már fizettek-e ezekért is az érintettek.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Építsünk applikációt! »