Egy robot, amit imádni fog a macskánk!

Az LG guruló kütyüje monitorozza a házat, és a cica szórakoztatásáról is gondoskodik.

Az év egyik legviccesebb okostelefon-kiegészítőjét mutatta be az LG az idei Mobile World Congress kiállításon. A Rolling Bot egy kamerát és lézermutatót tartalmazó labda, amelyet a mobilunkról vezérelhetünk.

A kugligolyó méretű eszköz elsődleges célja, hogy a távollétünkben vigyázzon otthonunkra. Távirányítással bejárhatjuk vele a házat, és a mobilunkra továbbított képen ellenőrizhetjük, minden rendben van-e.

A Rolling Bot lézermutójával a házikedvencet is elszórakoztatja. Minden cica extázisba esik, ha megpillant egy gyorsan mozgó lézerpöttyöt, úgyhogy az LG megoldását sok macska (és tulajdonosa) díjazni fogja.

egy_robot_amit_imadni_fog_a_macskank_screenshot_20160226220257_1_nfh.png
Az LG Rolling Bot biztonsági őr és macska-szórakoztató egy személyben.

Kiváló memóriával megáldott tech-rajongóknak a kütyü láttán beugorhat a Sony hang- és fényérzékelőkkel felszerelt Q-Tarója, amely villogni kezdett, ha valaki megjelent a közelében.  A Q-Tarót a 2002-es Robodexen mutatták be, de sosem került kereskedelmi forgalomba. A Rolling Botnak talán nagyobb szerencséje lesz: karrierjét segítheti, hogy --  nyilván nem véletlenül -- nagyon hasonlít a Csillagok háborúja-sorozat népszerű gördülő robotjára, a BB-8-ra.

Kommentek

comments powered by Disqus