El a kezekkel a képernyőtől!

Az Apple új gesztusvezérlési technikájával úgy irányíthatjuk a mobilt, hogy hozzá se érünk a képernyőhöz.

Az okostelefonokban egyre több funkciót kell gyorsan elérni, a képernyő mérete viszont korlátozott, és ez új megoldásokra kidolgozására kényszeríti a fejlesztőket. Az Apple 3D Touch érintőképernyője, amelyen a nyomás erősségétől függően férhettünk hozzá különböző vezérlési szintekhez, a harmadik dimenzió felé tett egy nagy lépést. Most viszont az Apple egy olyan szabadalmat jelentett be, amellyel egyáltalán nem kell hozzáérnünk az érintőképernyőhoz, mert a felület fölött végzett kézmozdulatokkal irányíthatjuk a műveleteket.

el_a_kezekkel_az_okostelefonoktol_screenshot_20160205210721_1_nfh.png
A szabadalom egyik illusztrációja, amiből kiderül, hogy a cég nem csupán mobilokba szánja a technikát..

Az új vezérlési módot nem csak a következő iPhone-generációkban, hanem iPodokon és Macinthoshokon is alkalmazni akarja az Apple, sőt, használatát pénzautómatákban, játékgépekben és jegyváltó automatákban is javasolja.

A gesztusokkal történő vezérlés nem teljesen új az iPhone-okban, hiszen a fejmozdulatokkal történő irányítást már most is beállíthatjuk. De ez az eszköz kameráját használja, az új technika viszont az elektromágneses mező változását figyelő proximity szenzorokra épül.

Kommentek

comments powered by Disqus