Gépi tanulással erősítik a Gmail biztonságát

A nagyvállalati felhasználók néhány napon belül használatba vehetik az új védelmi eszközöket.

A Google új biztonsági szolgáltatásokkal bővíti a G Suite-ot, a keresőóriás üzleti ajánlatát. Az eszközök röviddel azután jelennek meg, hogy a Citizen Lab jelentése a Gmailre épülő orosz adathalász-kampányt leplezett le.

A Citizen Lab szerint a célpontok között európai és ázsiai politikusok, diplomaták, katonatisztek, energiavállalati igazgatók és civil szervezetek tagjai egyaránt akadtak. A címzettek hamis biztonsági figyelmeztetést kaptak, állítólagosan a Google-től, az üzenetben szereplő link pedig egy kamu Gmail bejelentkező oldalra vezette őket, amit a jelszavak ellopására hoztak létre.

gepi_tanulassal_erositik_a_gmail_vedelmet_screenshot_20170602204237_1_nfh.jpg
A Gmail közel száz százalékos biztonsággal ismeri fel a spameket.

A Google posztjai nem említik a jelentést, de az egyik eszköz kifejezetten a spamek és adathalász levelek elhárítására szolgál, és a védelem érdekében a gépi tanulást is beveti.

Az eszköz szelektíven késlelteti a levelek egy részét, hogy adathalász-vizsgálatnak vesse alá. A gyanús URL-ek kiszűrését a Google Safe Browsinggal történő integráció is segíti.

A Gmail termékmenedzsere, Sri Somanci szerint a gépi tanulás révén a Gmail 99 százalékos pontossággal képes felismerni a spameket.

Kommentek

comments powered by Disqus