Hasznos új eszköz a Gmailhez

A fejlesztőknek csak egyetlen kódot kell megírniuk, és bővítményük a webes, androidos és iOS-rendszeken egyaránt működni fog.

A Google olyan új megoldást készített a fejlesztőknek, amellyel egyszerűen tudják a Gmailbe bevinni szolgáltatásaikat. Az új Gmail Add-onok előnye, hogy csak egyetlen kódot kell megírni a Google Apps Script nyelvén, és a szoftver biztosítja a megfelelő működést a Gmail webes változatán, illetve a Google androidos és iOS appjában is.

A megoldás praktikus a felhasználóknak, mert a Gmailből való kilépés nélkül tudnak különböző feladatokat megoldani. És persze előnyös a Google-nak is, mert növeli levelező programja vonzerejét, és fölöslegessé teszi a különféle kliens programok használatát.

fontos_uj_eszkoz_a_gmailhez_screenshot_20170310145840_1_nfh.jpg
Az új technikával egyszerűen adhatunk például meghívó-modult a Gmailhez.

A technika hasonlít a Microsoft Office 365 Add-In rendszeréhez, amellyel a fejlesztők új funkciókat adhatnak az Outlookhoz, a Wordhöz és a többi alkalmazáshoz.

A Google több megállapodást is bejelentett az új programmal kapcsolatban: eszerint partneri kapcsolatra lépett a QuickBooksszal, a ProsperWorksszel és a Salesforce-szal, és hamarosan az érdeklődő fejlesztők számára is megnyitja a programot.

Kommentek

comments powered by Disqus