Kirándulás a felhők közé

Az Aruba Cloud szervereit és berendezéseit a piacon jelenleg elérhető legjobb és legújabb eszközökkel felszerelt adatközpontjaiban helyezte el.

A helyi informatikai csapat garantálja a rendszer megfelelő működését és ez teszi lehetővé számukra, hogy vállalati szintű szolgáltatásokat biztosítsanak ügyfeleik számára.

Azért, hogy a legjobb szolgáltatást nyújthassák, a világ legjobb hardver és szoftver szolgáltatóival működnek együtt. DELL szerverek, EqualLogic és NetApp tárolók, Cisco és Nexus hálózati eszközök.

Az adatközpontokat úgy tervezték, hogy garantálják a maximális megbízhatóságot: redundáns áramellátás és hűtési rendszer, magas épületbiztonsági szint, redundáns hálózati kapcsolatok.

Olaszországban található az egyik saját adatközpont.

kirandulas_a_felhok_koze_screenshot_20160204153017_1_nfh.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre.

2011 óta biztosítják a 100 %-os rendelkezésre állást az 5000 négyzetméteres alapterületű legmodernebb adatközpontjukban, Arezzoban. Az adatközpontot a legmagasabb Tier IV redundancia előírások szerint tervezték és építették. Több, mint 40.000 fizikai szervert helyeztek el 2 szinten a szervertermekben, ahol a padló teherbírása 1000 kg/négyzetméter, melynek vastagsága 500 mm. Termek belmagassága 3 méter. A fő szerverteremben 10 "szigetet" alapítottak ki, mindben 70 rack szekrénnyel. Minden szerver rack több redundáns kapcsolattal van ellátva, amely száloptikai kábelekből áll, ami képes akár 100 GB/s forgalom kezelésére, valamint a réz hálózati kábelekből, ami képes legfeljebb 10 GB/s forgalom biztosítására. A központi hálózat Cisco Nexus 7000 egységekkel van felszerelve, amely a legfejlettebb a piacon.

kirandulas_a_felhok_koze_screenshot_20160204153017_2_nfh.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre.

A szervertermek maximális biztonsági szintjének érdekében az áramellátó rendszerek és UPS akkumulátorok két külön épületben lettek elhelyezve, fizikailag elkülönítve az adatközponttól. 4.5 Mega Wattos elektromos áramellátás biztosított a szerverekhez. Az Aruba a saját szolgáltatásaihoz kizárólag olyan szervereket és készülékeket használ, amelyek dupla áramellátással rendelkeznek. Minden Áramellátó Központ STS készülékekkel van biztosítva.

kirandulas_a_felhok_koze_screenshot_20160204153017_3_nfh.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre.

Kizárólag MGT tűzálló bevonattal ellátott elektromos kábeleket használnak, amelyek képesek biztosítani az áramellátás folyamatosságát, még tűz esetén is.

Az adatközpont önálló áramfejlesztő generátorokkal van felszerelve, a földalatti üzemanyag tartályok 48 órás kapacitást biztosítanak teljes terhelésen, újratöltés nélkül.

Zöld adatközpont: Nagy figyelmet szentelnek az adatközpont energia felhasználásának optimalizálására. Az épület egy szabad hűtő rendszerrel is fel van szerelve. A hidegebb külső levegő használatával - ami szűrt és páratartalma és hőmérséklete szabályozott - csökkenteni tudják a hőszivattyúk használatát és így az energiafogyasztást is. Végül, a rack szekrények egy új hideg levegő irányító rendszerrel vannak ellátva, ami a szerverek elejére koncentrálja a hidegebb levegőt és lehetővé teszi a jobb energiahatékonyságot.

kirandulas_a_felhok_koze_screenshot_20160204153017_4_nfh.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre.

Az adatközpont napi 24 órás helyi technikai felügyeletet biztosít, továbbá BMS rendszerrel van ellátva a másodlagos technikai csapat értesítésére probléma esetén.

Látogasson el a weboldalra, és próbálja ki a Cloud szolgáltatást!

https://www.arubacloud.hu/

Kommentek

comments powered by Disqus