Kis lépés a Wi-Fi-nek, nagy lépés az emberiségnek

Egy új Wi-Fi szabvánnyal a gyártók hajszálpontosan összehangolhatják az okos otthonok audio- és videoeszközeit.

A Wi-Fi elvileg kiváló technika azon eszközök összekapcsolására, amelyeket nem akarunk bekábelezni. Az együttműködő rendszerek pontos időzítése azonban idáig problematikus volt. Ennek elsősorban a hang- és videolejátszásban van szerepe -- egy Wi-Fi-s házimozirendszernél például nagyon nem mindegy, hogy a különböző hangszórók összehangoltan, vagy szétcsúszva játsszák-e le az érkező jeleket.

A Wi-Fi Alliance most azt állítja, megtalálta a megoldást. Az ipari csoport a CES-en bejelentette a Wi-Fi Certified TimeSync szinkronizációs specifikációt.

kis_lepes_a_wi_fi_nek_nagy_lepes_az_emberisegnek_screenshot_20170106220607_1_nfh.jpg
A Wi-Fi Certified TimeSync újabb területeken teheti vonzó megoldássá a Wi-Fi-t.

A Wi-Fi Certified TimeSyncet különböző eszközök óráinak egy mikromásodperces pontosságú összehangolására terveztek. Nem fogja automatikusan szinkronizálni  az eszközöket, csupán egy közös eszköz lesz, amit a gyártók és az ipari csoportok erre a célra használhatnak. Ha azt akarják, hogy Wi-Fi-s kütyüik időspecifikus alkalmazásokban közösen vegyenek részt, a TimeSync a megoldás.

A hanglejátszás mellett a TimeSync több videoképernyő összehangolására is alkalmazható, és szerepet kaphat egészégügyi, illetve IoT alkalmazásokban is.

Kommentek

comments powered by Disqus