Lehet, hogy kollégája a hackerek téglája?

A kiberbűnözők a sötét weben olyan korrumpálható alkalmazottakat toboroznak, akik segítségével közvetlenül hozzáférhetnek a bizalmas vállalati adatokhoz.

A vállalati vezetőknek újabb veszéllyel kell számolniuk: a hackerek alkalmazottakat fizetnek le, hogy bejussanak a céges rendszerekbe.

A RedOwl és az IntSights biztonsági cégek kutatói figyeltek fel arra, hogy az online feketepiacon élénk kereslet mutatkozik olyan brókerek iránt, akik bennfentes információkat  szivárogtatnak ki a hackereknek. A toborzás az anonim böngészésre kifejlesztett Toron keresztül elérhető sötét web fórumain történik. Az egyik ilyen csoport vezetője elárulta a kutatóknak, hogy vannak tagok, akik havi ötezer dollárt is megkeresnek a kiszivárgott infókkal. A tagság azonban egy bitcoinba (995 dollárba) kerül.

lehet_hogy_a_kollegaja_a_kiberbunozok_teglaja_screenshot_20170204230437_1_nfh.jpg
Az új helyzet fokozott óvatosságot igényel a vállalati vezetők részéről.

A hackerek olyan alkalmazottakat is keresnek, akik segítségével  közvetlenül tudnak rosszindulatú programokat becsempészni a banki hálózatokba. A kutatók találtak olyan esetet, amikor a hacker milliós összeget kínált a hozzáférésért a bank számítógépéhez.

A kutatók tanácsa, hogy a cégek IT biztonsági rendszerükön keresztül szigorítsák az ellenőrzést, és ügyeljenek rá, hogy értékes adatokhoz csak az illetékesek férhessenek hozzá.

Kommentek

comments powered by Disqus