Lehet, hogy kollégája a hackerek téglája?

A kiberbűnözők a sötét weben olyan korrumpálható alkalmazottakat toboroznak, akik segítségével közvetlenül hozzáférhetnek a bizalmas vállalati adatokhoz.

A vállalati vezetőknek újabb veszéllyel kell számolniuk: a hackerek alkalmazottakat fizetnek le, hogy bejussanak a céges rendszerekbe.

A RedOwl és az IntSights biztonsági cégek kutatói figyeltek fel arra, hogy az online feketepiacon élénk kereslet mutatkozik olyan brókerek iránt, akik bennfentes információkat  szivárogtatnak ki a hackereknek. A toborzás az anonim böngészésre kifejlesztett Toron keresztül elérhető sötét web fórumain történik. Az egyik ilyen csoport vezetője elárulta a kutatóknak, hogy vannak tagok, akik havi ötezer dollárt is megkeresnek a kiszivárgott infókkal. A tagság azonban egy bitcoinba (995 dollárba) kerül.

lehet_hogy_a_kollegaja_a_kiberbunozok_teglaja_screenshot_20170204230437_1_nfh.jpg
Az új helyzet fokozott óvatosságot igényel a vállalati vezetők részéről.

A hackerek olyan alkalmazottakat is keresnek, akik segítségével  közvetlenül tudnak rosszindulatú programokat becsempészni a banki hálózatokba. A kutatók találtak olyan esetet, amikor a hacker milliós összeget kínált a hozzáférésért a bank számítógépéhez.

A kutatók tanácsa, hogy a cégek IT biztonsági rendszerükön keresztül szigorítsák az ellenőrzést, és ügyeljenek rá, hogy értékes adatokhoz csak az illetékesek férhessenek hozzá.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Megindult az Android Nougat »