Miért a fiatal férfiak kapnak nagyobb eséllyel jutalmat?

A munkavállalók fele részesül valamilyen jutalomban teljesítményéért az év végén, de nagyobb eséllyel kapnak jutalmat vagy bónuszt a férfiak, ezen belül is a fiatalabb férfi munkavállalók.

A Profession.hu állásportál 4814 válaszadó bevonásával készült nem reprezentatív kutatása szerint a férfiak és a nők 57, illetve 49 százaléka vihet haza extra pénzt az év végén. Az életkor előrehaladtával is csökken az esélye a karácsonyi bónusznak: az átlagos 53 százalékkal szemben az 50-59 év közötti korosztálynak csak 37 százaléka kap jutalmat. A kutatásból kiderült, csaknem minden ötödik válaszadó esetenként, és minden tizedik fixen, évente kap prémiumot.

Az év közben elérhető munkahelyi juttatások közül a válaszadók több mint fele étkezési Erzsébet-utalványt, míg több mint harmaduk SZÉP-kártyát kap munkaadójától. Minden ötödik válaszadó helyi bérletet, illetve önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-hozzájárulást kap rendszeresen. Ha a munkavállalóknak lehetőségük lenne bármilyen elérhető juttatási típust választani, a legtöbben a SZÉP-kártyát és az Erzsébet-utalványt kérnék, de népszerű a munkába járásra vonatkozó költség-kiegészítés is.

miert_a_fiatal_ferfiak_kapnak_nagyobb_esellyel_jutalmat_screenshot_20160112153423_1_nfh.jpg
Forrás: IDGNS

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Új monitorok a Sharptól »