Nagy változások a Google Play Store-ban

A Google kisöpri a rossz minőségű appokat.

A Google bejelentette, hogy hadat üzen az akkumulátort lemerítő, működést lassító, megbízhatatlan alkalmazásoknak, amelyek rengeteg bosszúságot okoznak a felhasználóknak.

A cég továbbfejlesztette kereső algoritmusait, hogy azok az appok minőségét is figyelembe vegyék, és a jobban teljesítő appokat a Play Store-ban a hasonló szolgáltatásokat nyújtó, de gyengébben teljesítő vetélytársaik elé sorolják.

Ezzel a lépéssel a Google két legyet üt egy csapásra. Egyrészt javítja a felhasználói élményt, és ezzel megerősíti androidos felhasználói táborát, másrészt a fejlesztőket arra ösztönzi, hogy optimalizálják appjaikat, különben kiszorulnak a Google Play Store-ból.

nagy_valtozasok_a_google_play_store_ban_screenshot_20170805175520_1_nfh.jpg
A Google javítani akarja az androidos felhasználói élményt.

A Google eszközüket is biztosít a fejlesztőknek, amikkel optimalizálhatják appjaikat. Ezek többek közt megjelenítik azokat a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat, amelyek olyan eszközökön jelentkeztek, ahol már telepítették a szoftvert. Emellett a cég arra buzdítja a fejlesztőket, hogy a saját érdekükben vegyék komolyan a felhasználói visszajelzéseket.

Kommentek

comments powered by Disqus