Nem sokat tesznek gyerekeik online megóvásáért a szülők

A szülők harmada érzi úgy, hogy nincs ráhatása arra, amit gyermeke lát vagy csinál az interneten.

Annak ellenére, hogy a szülők több mint a fele (52%) hiszi, hogy a fenyegetések, amelyekkel gyermekeinek szembe kell nézniük online folyamatosan növekednek - kezdve az online zaklatástól a nem kívánatos tartalmakig - nem sokkal több, mint egyharmaduk (39%) irányítja gyermekét oly módon, hogy beszél nekik a potenciális fenyegetésekről, derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International legújabb kutatásából.

A felmérésből kiderült, hogy a felnőttek 20%-a nem tesz semmit annak érdekében, hogy megvédje gyermekeit az internet fenyegetéseitől, annak ellenére, hogy hasonló arányban (22%) tapasztaltak valós online fenyegetést, beleértve a nem kívánt tartalmakat, a veszélyes idegeneket és az internetes zaklatást. Pedig 53%-uk fél attól, hogy az internet valamilyen formában befolyásolja gyermekei egészségét vagy kedélyállapotát.

nem_sokat_tesznek_gyerekeik_online_megovasaert_a_szulok_screenshot_20160128143316_1_nfh.png
Nagyításhoz kattintson a képre.

A szülők harmada (31%) érzi úgy, hogy nincs ráhatása arra, amit gyermeke lát vagy csinál online, míg közel kétharmaduk (61%) nem törődik azzal, hogy az internetes fenyegetésekről beszéljen a gyermekeinek. Ahol pedig intézkedések történnek, olyan dolgokra fókuszálnak, amelyek nagyrészt hatástalanok: például 28%-uk mondta azt, hogy ellenőrzi gyermekei böngészési előzményeit, bár ebben a szakaszban a legtöbb kár már úgyis megtörtént. Csupán negyedük (24%) telepített szülői felügyelet szoftvert.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Amikor a hackert akasztják »