NFC az egyetemen

Az oktatásban is komoly szerepet kap a NetLock CityPass kártyarendszere.

Immáron második alkalommal hirdették meg az „Elektronikus azonosítás biztonsági megoldásai” című tantárgyat az Óbudai Egyetemen. A kurzus keretében a nebulók a NetLock szakembereinek segítségével ismerhetik meg az elektronikus azonosítás fejlesztéseit, az intelligens kártyarendszeren keresztül.

„A CityPass kártyarendszer fejlesztése során egyedülálló tudásra és tapasztalatra tettünk szert, amit szerettük volna kamatoztatni. Az Óbudai Egyetem kiváló partnernek bizonyult abban, hogy a tesztüzemek során elkészített mintarendszert az oktatásban hasznosíthassuk” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Pető Ferenc, a NetLock Kft. projektvezetője, a tantárgy egyik oktatója.

Mint azt Kutor László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara Informatikai Rendszerek Intézetének egyetemi docense elmondta: az egyetem számára fontos, hogy a hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek. “Azzal, hogy a NetLock rendelkezésünkre bocsátotta a legkorszerűbb NFC-képes terminálokat, valamint, hogy szakemberei is aktívan részt vesznek az oktatásban, a hallgatók egy nagyon ígéretes új technológiát ismerhetnek meg” - mondta a szakember.

nfc-az-egyetemen_screenshot_20130227105650_2_nfh.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre.

A gyakorlati órák egy laborban folynak, ahol a hallgatók a kártyaolvasókkal felszerelt modern eszközök segítségével gyarapíthatják az elméleti órákon megszerzett tudásukat, a képzésen a NetLock munkatársai az NFC és RFID technológiához kapcsolódó tapasztalataikat osztják meg a diákokkal. Amellett, hogy a hallgatók kipróbálhatják, hogyan működik a valóságban az NFC technológia, a témához szorosan kapcsolódó biztonsági, titkosítási, hitelesítési, azonosítási kérdésekre is választ kapnak.


Több mint félmillió adatközpont működik a világban


Védelem a hálózati zavarok ellen

Kommentek

comments powered by Disqus

Kiadó: Project029 Media and Communications Kft. - Impresszum - Hirdetési ajánlatunk - Adatvédelmi elveink - E3

Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media