Remek új videoeszköz a Google Photos-ban

Az ingyenes mobilapp stabilizáló funkciója gombnyomásra megszünteti a kép ugrálását.

Az optikai és elektronikus képstabilizáció ma már alapszolgálatás az okostelefonok kameráiban. De mi legyen azokkal a felvételekkel, amelyek még akkor készültek, amikor ezt a trükköt nem tudta a mobil? Rajtuk segít a Google Photos legújabb funkciója.

A Google Play Store-ból letölthető ingyenes app új videokép-stabilizátora profi munkát végez a könyvárunkban lévő, imbolygó videókon. Úgy tudjuk aktivizálni, hogy megnyitjuk a videót, és koppintunk a szerkesztő (ceruza) ikonon. Ekkor alul megjelenik az új Stabilize gomb, amellyel elindíthatjuk a simítást. A művelet végrehajtási ideje változó, de a tesztek szerint nagyjából kétszer annyi ideig tart, mint maga a videó.

csodat_muvel_a_regi_videokkal_az_uj_google_photos_screenshot_20170414190140_1_nfh.jpg
A stabilizálás várható ideje nagyjából duplája a videó hosszának.

Amikor az app végzett, a gomb felirata Stabilized-re vált: az eredményt ellenőrizhetjük, és a feljavított videót elmenthetjük a könyvtárunkba, illetve összevethetjük az eredetivel. A stabilizálás némi veszteséggel jár -- az app kicsit körülvágja a képet --, de mivel a Google az ősváltozat másolatát is megőrzi a könyvtárban, ha jobban tetszik a régi, bármikor visszatérhetünk hozzá.

Kommentek

comments powered by Disqus