Svéd Sarok a Műegyetemen

A műegyetemisták kóstolót kaphatnak a svéd szellemiségű munkakörnyezetből, ahol világszínvonalú kutatás-fejlesztési eredmények születnek.

Kellemes környezetben pihenhetnek, tanulhatnak és töltődhetnek fel a BME Q épületében kialakított Svéd Hallgatói Sarokban a műegyetemisták. Az interaktív kijelzőn futó végtelenített táblaszoftverrel, mobil töltőállomással, kényelmes babzsákokkal, tervezésre és ötletelésre hívó táblafelületekkel, valamint modern konyhával ellátott, esztétikus sarok ízelítőt ad a svéd munkakörnyezetből, és egyben felhívja a figyelmet a svéd-magyar innovációs és üzleti kapcsolatokra, amelyek számtalan lehetőséget kínálnak a hallgatóknak, illetve a frissen végzett mérnököknek.

sved_sarok_screenshot_20160303140028_1_nfh.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre.

Magyarországon közel 200 svéd vállalat van jelen. Közülük hárman, az Electrolux, az Ericsson és a Sigma Technology a Svéd Sarok fő támogatói.

A Svéd Hallgatói Sarok megnyitásán Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete hangsúlyozta, hogy a svéd vállalatok jól képzett partnereket és munkavállalókat találtak Magyarországon. Sok hallgató helyezkedett el a Magyarországon jelenlévő svéd vállalatok valamelyikénél. A Svéd Sarok átadása újabb lépés a két ország, illetve a BME és a vállalatok közötti együttműködés megerősítésében.

Kommentek

comments powered by Disqus