Új asszisztensre vágyik Zuckerberg

A Marvel-filmhős, Vasember Jarvis nevű mesterséges intelligenciájához hasonló digitális asszisztens létrehozását tűzte ki idei személyes céljául a Facebook vezetője.

A népszerű közösségi oldal alapítója évente áll elő új személyes tervekkel, a mesterséges intelligenciájú komornyik ötletét is egy Facebook-posztban osztotta meg követőivel. "Úgy képzeljétek el, mint Jarvist, a Vasemberből" - festette le közelebbről a tervet a Marvel-film intelligens számítógépes rendszerére célozva. Zuckerberg először tanulmányozni szeretné a már létező technológiákat, aztán elkezdené tanítani az asszisztenst, úgy, hogy felismerje gazdája hangját, majd megértse azt is, amit mond, és így képes legyen kezelni házában bizonyos dolgokat, például a világítást, a fűtést vagy a zenegép be- és kikapcsolását. Arra is szeretné megtanítani, hogy felismerje a becsengető látogatókat, és a barátait be is engedje. Emellett a munkájához is igénybe venné a képességeit.

uj_asszisztensre_vagyik_zuckerberg_screenshot_20160104143727_1_nfh.jpg
Forrás: IDGNS, flickr/Jolie O'Dell


Zuckerberg az elmúlt években célként tűzte ki maga elé, hogy havonta elolvasson két könyvet, és azt is, hogy megtanuljon mandarin nyelven.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Érkezik az Android 7.1.2 »