Új asszisztensre vágyik Zuckerberg

A Marvel-filmhős, Vasember Jarvis nevű mesterséges intelligenciájához hasonló digitális asszisztens létrehozását tűzte ki idei személyes céljául a Facebook vezetője.

A népszerű közösségi oldal alapítója évente áll elő új személyes tervekkel, a mesterséges intelligenciájú komornyik ötletét is egy Facebook-posztban osztotta meg követőivel. "Úgy képzeljétek el, mint Jarvist, a Vasemberből" - festette le közelebbről a tervet a Marvel-film intelligens számítógépes rendszerére célozva. Zuckerberg először tanulmányozni szeretné a már létező technológiákat, aztán elkezdené tanítani az asszisztenst, úgy, hogy felismerje gazdája hangját, majd megértse azt is, amit mond, és így képes legyen kezelni házában bizonyos dolgokat, például a világítást, a fűtést vagy a zenegép be- és kikapcsolását. Arra is szeretné megtanítani, hogy felismerje a becsengető látogatókat, és a barátait be is engedje. Emellett a munkájához is igénybe venné a képességeit.

uj_asszisztensre_vagyik_zuckerberg_screenshot_20160104143727_1_nfh.jpg
Forrás: IDGNS, flickr/Jolie O'Dell


Zuckerberg az elmúlt években célként tűzte ki maga elé, hogy havonta elolvasson két könyvet, és azt is, hogy megtanuljon mandarin nyelven.

Kommentek

comments powered by Disqus