Visszakerült a reklámblokkoló az Android áruházba

Az Adblock Fast csak a Samsung böngészőjével fut, de azzal nagyon hatékonyan.

Egy héttel azután, hogy a Google eltávolította alkalmazásboltjából az Adblock Fastot, a reklámblokkoló ismét visszakerült a Play Store kínálatába. Ez annyit jelenti, hogy az Adblock Fastot újból használhatjuk a Samsung böngészőjével párban a reklámok kiiktatására.

A fejlesztő, a Rocketship Apps a nagy visszatérés alkalmából elmondta, hogy az Adblock Fast immár az Android 4.0-től fölfelé minden Android-változatot támogat.  Az appot a Google Playből tudjuk letölteni, de használatához telepítenünk kell a Samsung Internet Browsert is (ami csak Samsung-eszközökön fut).

visszakerult_a_reklamblokkolo_az_android_aruhazba_screenshot_20160212194108_1_nfh.png
Ismét letölthető a Play Store-ból az Adblock Fast, amely sok pénzt vesz ki a Google zsebéből.

A Google korábban nem részletezte a letiltás okát, és most a döntés visszavonását sem kommentálja. Az aggódók mindenesetre megnyugodhatnak: nem fenyeget a veszély, hogy a cég el akar tüntetni minden reklámblokkoló kiegészítőt a Play Store kínálatából. De abban ne reménykedjünk, hogy a szolgáltatás az androidos Chrome-ot is utoléri -- a Google, amely bevételeinek jelentős részét hirdetésekből szerzi, ennyire azért nem ellensége saját magának.

Kommentek

comments powered by Disqus