Zseniális fájlmegosztó helyet csinált a Mozilla

A Send egy napig tárolja a fájlt, és a letöltés után azonnal törli.

A Mozilla egy olyan új webhelyet indított be, ami pofonegyszerűvé teszi két személy között a fájlküldést. A neve Send, és lényegében a Snapchat fájlmegosztó változata: miután a fájlt egyszer letöltötték, azonnal eltűnik.

Mindebből látszik, hogy a Send sem hosszútávú tárolásra, sem csoportokon belüli megosztásra nem alkalmas: arra tervezték, hogy gyorsan el tudjunk vele juttatni anyagokat egyetlen címzettnek

Bár az AirDrophoz hasonló szolgáltatások sokat könnyítettek a fáljmegoszáson, a dolog még mindig túl bonyolult, ha csak egy konkrét fájlt akarunk gyorsan eljuttatni valakihez. Az e-mail mellékletek mérete erősen korlátozott, és noha a Dropboxre is feltehetjük a fájlt, nem tudjuk meg, hogy letöltöttek-e már, és nyugodtan törölhetjük.

zsenialis_fajlmegoszto_helyet_csinalt_a_mozilla_screenshot_20170804131610_1_nfh.jpg
A szolgáltatás használata egyszerűbb már nem is lehetne.

A Send maximum egy gigabájtot támogat, és a feltöltés után küld egy hivatkozást, amit továbbíthatunk az anyag címzettjének. A hivatkozás érvényessége a letöltéskor, de legkésőbb 24 óra múlva automatikusan lejár.

A Mozilla szerint a rendszer titkosítása olyan erős, hogy a címzetten kívül senki más nem férhet hozzá a fájl tartalmához.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Új szoftverfejlesztő képzések »