CIO.hu 2017

- 2017. október 6.

Vissza az eseményekhez

Helyszín: Lifestyle Hotel Mátra, Gyöngyös

Webcím: http://cio.computerworld.hu/

Típus: regisztrációhoz kötött

CIO.hu 2017 - Választó kvíz

Nehéz a választás. A CIO-knak különösen, legkivált akkor, amikor az általuk szolgált vállalat számára keresik a legmegfelelőbb IT-megoldásokat. Akár szellemi vetélkedőként is értelmezhető az a folyamat, amelynek során kialakul a pontos igény – többnyire az üzlet részéről –, majd pedig megformálódik a megoldás – többnyire az informatikusok és a szállítók interakcióiból.

Abban különbözik mindez a megszokott kvízektől, hogy a folyamatot vezetők – többnyire a CIO-k – egyszerre vállalják a játékmesteri és a játékosi szerepet. Feladatuk ugyanis kettős: pontos kérdéseket kell megfogalmazniuk és jó válaszokat is nekik kell kidolgozniuk.

Kérdésekben soha sincs hiány, viszont a válaszokról nem azonnal, hanem jobbára a jövőben derül ki, hogy helyesek voltak-e. A digitális átalakulás igénye prompt, a kifejlete, sikeressége, következményei azonban nem teljesen előre láthatók.

A CIO.hu 2017 kérdéseket fogalmaz meg, válaszokat is ad, de legfőképpen gondolkodásra késztet. A konferencia tervezett témakörei:
  • új architektúrák az IT infrastruktúrában és a működésben – felhő, felhő, felhő
  • trendmustra
  • szállítók újdonságai
  • kiberbiztonság
  • puha skillek, kemény csaták.