Magyar diáké a kontinens legjobb IT-innovációs ötlete

Maksay Dorottya az EIT ICT Labs jelöltjeként vehette át az elsőként átadott CH.A.N.G.E. díjat.

Az Európai Innovációs és Technológia Intézet (EIT) november 12-én jelentette be a 2013-as EIT Awards győzteseit. Az európai innovációt és a vállalkozói szellemet támogató és ösztönző esemény során 17 jelölt közül választották ki a győzteseket. Maksay Dorottya, az EIT ICT Labs budapesti mesterképzésének és az ELTE Informatikai Karának hallgatója Homebuddy elnevezésű üzleti ötletéért (kezdeményezésének fenntartható társadalmi vállalkozássá fejlesztéséért) vehette át a díjat.

magyar-diake-a-kontinens-legjobb-it-innovacios-otlete_screenshot_20131118143442_2_nfh.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre.

 

A Homebuddy lehetőséget teremt az idős emberek társadalmi interakciójára és gondozására azáltal, hogy összekapcsolja őket olyan egyetemi hallgatókkal, akiknek szállásra van szükségük. A diákok gyakorlatilag ingyenes lakhatást kapnak, cserébe pedig minden hétköznap két órát töltenek az idős embereknek történő segítségnyújtással. A projekt más EIT hallgatókkal közös csapatmunka keretében jött létre, és Dorottya reméli, hogy együtt folytatják majd álmuk valóra váltását is.

„Ez a győzelem azért is jelent sokat számomra, mert külföldi tanulmányaim során lakást keresve, illetve idős nagymamám révén magam is szembesültem azokkal a problémákkal, amelyekre a Homebuddy megoldást kínál. Bízom benne, hogy az EIT-nak köszönhetően lehetővé válik, hogy a kezdeményezésünk üzletileg is sikeres, társadalmi célú vállalkozássá váljon, és széles körben elterjedjen.” – mondta Dorottya.

Az EIT új CH.A.N.G.E (Change Agents and Next Generation Entrepreneurs) díjának célja, hogy bemutassa azoknak a leendő fiatal vállalkozóknak az ötleteit, akik az EIT oktatási és képzési programjaiból emelkednek ki. A CH.A.N.G.E Award további győztese Kate Hofman „GrowUp” nevű projektjével (a Climate-KIC jelöltje) és Eduardo Appleyard „Solar Lighting for Africa” elnevezésű kezdeményezésével (a KIC InnoEnergy jelöltje).

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Új szoftverfejlesztő képzések »