. Hirdetés

Az Aruba és európai adatközpontjai

|

Immár nyolc adatközpontból áll az Aruba európai hálózata, közöttük olaszországi, brit, francia, német, cseh és lengyel komplexumokból. Négy ezek közül a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, saját építésű létesítmény, amelyeket az egyedi felhasználói igények alapján terveztek és építettek meg.

Ügyfeleinek a létező legszélesebb kollokációs választékot kínálja az Aruba az egyetlen racktől kezdve a teljes szekrényeken és szerverszobákon át a dedikált adatközpontokig. A cél az, hogy a csúcstechnológiás infrastruktúra a legnagyobb helybéli és nemzetközi vállalatok és állami szervek redundanciával és megbízhatósággal szemben támasztott követelményeit is kielégítse.

Szintén az Aruba égisze alatt működik az Aruba Cloud (www.arubacloud.com), a legnagyobb európai felhőszolgáltató (magyarországi kirendeltsége a www.arubaclud.hu), amely a virtuális infrastruktúrától és az adattárolástól a katasztrófa utáni helyreállítási tervek és az üzletfolytonossági projektek megvalósításáig mindenféle felhőszolgáltatásra képes. Központi vezérlésének és nyilvános API-jainak (alkalmazásprogramozási felületeinek) köszönhetően egyszerű választani a virtualizációs technológiák, illetve a virtuális szerverekre telepíteni kívánt megoldások között.

Érdekesség, hogy cégünk a .CLOUD domain hivatalos nyilvántartója.

Csúcstechnológiás központ: az Aruba globális felhő-adatközpontja
Milánótól mindössze pár percnyi távolságra épült meg az Aruba Global Cloud Data Center, az IT-3. Ez egyúttal Olaszország legnagyobb adatközpontja is, hiszen a 200 ezer négyzetméteres létesítmény 90 ezer négyzetméternyi adatközpontot foglal magában. A komplexum 90 MW-os energiaellátását kettős betáplálással oldották meg, és annak valamennyi berendezése az ANSI/TIA 942-A 4-es (korábbi elnevezéssel TIER 4-es) szabványban foglaltaknál magasabb szintet képvisel.



Ennél is érdekesebb, hogy a komplexum kizárólag saját forrásból származó, megújuló energiát használ: saját vízerőművet és napelemes (fotovoltaikus, PV) rendszert. Ily módon az Aruba.it nem csupán környezetbarát, de egyúttal igen versenyképes árakat kínáló létesítménnyel lett gazdagabb.

Ami a biztonságot illeti, annak részét képezi a 7x24 órás fegyveres őrszolgálat, a redundáns helyszíni hálózatvezérlő központ, a behatolásérzékelőket, kamerás megfigyelőrendszereket, kettős azonosítást és biztonsági kapukat magában foglaló hatszintű biztonsági rendszer.

Garantáltan folyamatos szolgáltatás
Az Aruba adatközpontjaiban a legkorszerűbb megoldásokat tartalmazó energiaellátó és hűtőberendezések működnek. Ezek közé tartoznak:

  • A szünetmentes áramforrások, generátorok és a redundáns klímaberendezések;
  • A rackszekrényenként megkettőzött tápegységek;
  • A vészhelyzet esetén 48 órán keresztül újratöltés nélkül működőképes generátorok;
  • Az egymással összekapcsolt hálózatüzemeltető központok éjjel-nappal elérhető szakemberekkel;
  • A több szolgáltatóval kötött megállapodásnak köszönhetően többszörösen túlbiztosított kommunikációs hálózat.

Az adatközpont megbízhatósága a kulcs az ügyfelek elégedettségéhez és a sikerhez. Az Aruba ezért a legkorszerűbb berendezésekre épít, és a leghatékonyabb energiafelhasználásra törekszik, hogy ügyfeleit kényelmes, megbízható szolgáltatásokkal lássa el, miközben átveszi tőlük az adattárolás gondjait.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.