. Hirdetés

Felhőben száguld az Aruba Racing – Ducati SBK csapata

|

Az Aruba Racing és a Ducati Superbike World Championship csapata új Panigale R motorokkal készül a 2018-as világbajnokságra, jelentették be a felek február elején az olaszországi, Ponte San Pietro-beli Aruba Global Cloud adatközpontban. Együttműködésük, amely harmadik évébe lépett, a versenypályán túlra, a sikeres szerepléshez szükséges technológiai háttér biztosítására is kiterjed.

A Superbike World Championship (SBK) gyorsasági motorok világbajnoksága, amelynek fordulóit 1988 óta Európa, Amerika és Ázsia több országában, valamint Ausztráliában rendezik meg. Az Aruba Cloud 2015-ben vált az Aruba Racing és a Ducati SBK csapatának szponzorává. Az olasz motorkerékpár-gyártó cég - amely a Lamborghinin keresztül az Audi tulajdonában áll, és így a Volkswagen csoporthoz tartozik - tavaly az Aruba Cloud adatközpontjába, magánfelhő környezetbe migrálta virtualizált szervereit.

Hat évvel ezelőtt látott hozzá a Ducati Motor Holding szerverkörnyezetének lendületes virtualizálásához, hogy a beruházási költségek csökkentése mellett az alkalmazások bevezetésében, a feldolgozási teljesítmény és a tárkapacitás méretezésében is nagyobb agilitásra és rugalmasságra tegyen szert. Pár év leforgása alatt közel 100 százalékban virtualizálta szervereit, majd 2017-ben eldöntötte, hogy a még jobb erőforrás-hasznosítás érdekében ezt a környezetet magánfelhőbe viszi, amelyet az Aruba Cloud felhőszolgáltató adatközpontjába helyez ki. Ma már a Ducati versenymotorokat és lakossági piacra szánt modelleket tervező és gyártó üzletágának működését is teljes egészében ez a magánfelhő környezet támogatja.

 

Stefano Cecconi, az Aruba vezérigazgatója (középen) a versenycsapat tagjaival a globális felhőszolgáltató központban megtartott sajtótájékoztatón

Mielőtt az Aruba Cloud adatközpontjában kialakított magánfelhőbe migrálta volna virtualizált szerverkörnyezetét, a motorkerékpár-gyártó alaposan mérlegelte a birtoklás összköltségének (TCO) várható alakulását, és a következőket állapította meg.

Az adatvagyon felhőbe vitele a migráció egyik legfontosabb művelete, amelynek végrehajtásáért az Aruba Cloud díjat számol fel - ez az összeg azonban kisebb a költségeknél, amelyek a Ducati házon belüli infrastruktúrájának fenntartását kísérik. A migráció mellett szólt, hogy az Aruba Cloud garantálja magánfelhő szolgáltatásának 99,95 százalékos rendelkezésre állását, és a szerződéses időszakban minden támogatást megad hozzá. Virtuális gépenként maximum 32 processzormag teljesítményét és 256 gigabájt memória kapacitását tartalmazza a csomag, korlátlan méretű tárhellyel és igény szerinti hálózati sávszélességgel együtt. A Ducati ezeket az erőforrásokat bármikor, rugalmasan átméretezheti, az Aruba pedig használatukat és rendelkezésre állásukat is monitorozza. A szolgáltató adatközpontjába kihelyezett magánfelhő környezet biztonságát, az érzékeny üzleti és személyes adatok védelmét növeli, hogy az Aruba Cloud a VMware NSX és VMware VCloud Director megoldásokkal menedzseli a hálózatot, így a Ducati jelszóval védett kapcsolaton keresztül férhet hozzá a szerverkörnyezethez.

Mindent egybevetve a virtualizált szerverek felhőbe vitelével a Ducati a korábbiakhoz képest sokkal gyorsabban, hihetetlenül rövid idő alatt tervezhet meg és vezethet be új architektúrákat, alkalmazásokat és megoldásokat az Aruba Cloud adatközpontjában működő magánfelhőjében. Ráadásul a házon belüli infrastruktúra kiépítéséhez, bővítéséhez vagy frissítéséhez szükséges beruházásokhoz mérten sokkal alacsonyabb költségek mellett támogathatja a vállalat növekedését, beleértve a még jobb versenymotorok tervezését és gyártását is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.