. Hirdetés

Global Cloud Data Center a londoni felhőexpón

|

Olaszországban létesített felhőcsomópontja mellett az Aruba a nemzetközi programokra is felhívta a figyelmet, amelyeken keresztül a start-up cégeket és a személyes adatok védelmét támogatja.

A világ vezető felhőszolgáltatói között vett részt az Aruba Cloud a Londonban március 21-22-én megrendezett Cloud Expo Europe nemzetközi szakkiállításon. A Brexit tükrében az Aruba Csoport egyrészt a Global Cloud Data Centerben elérhető szolgáltatások bemutatására helyezett hangsúlyt, amelyek révén a világ más térségeiben bejegyzett, de az európai piacon jelen lévő szolgáltatók az Európai Unió határain belül tarthatják és biztonságosan, a vonatkozó jogi és törvényi szabályozásnak megfelelően kezelhetik ügyfeleik adatait.

Mint arról korábban blogunkban is olvashattak, a Milánó mellett, a bergamói Ponte San Pietróban tavaly megnyílt Global Cloud Data Center teljes egészében hibatűrő, minden rendszerét úgy tervezték és építették, hogy messzemenően eleget tegyen az ANSI/TIA 942-A Rating 4 adatközponti szabványban meghatározott, legmagasabb szintű követelményeknek. A Global Cloud Data Center emellett önellátó módon és 100 százalékban megújuló energiaforrásokból biztosítja a működéshez szükséges villanyáramot, a területén vízierőművet és napelemparkot, valamint egy nagy hatásfokú, geotermikus hűtőrendszert is kialakítottak. A Guarantee of Origin (GO) tanúsítvánnyal igazolt, fenntartható energiaellátásnak köszönhetően a Global Cloud Data Center ügyfelei rendkívül versenyképes áron juthatnak hozzá a megbízható adatközponti szolgáltatásokhoz.

Global Cloud Data Center

Betekintést adott az Aruba Csoport nemzetközi jelenlétet erősítő stratégiájába is, amelynek eredményeként felhőszolgáltatásai, valamint co-location- és hibrid megoldásai a fő európai piacokon - közöttük Franciaországban, Lengyelországban, Németországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon és az Egyesült Királyságban - saját tulajdonú, illetve partnerek által működtetett adatközpontokon keresztül egyaránt elérhetők.

Szüntelen adatvédelem

Alkalmat adott a Cloud Expo Europe arra is, hogy a látogatók megismerkedjenek az Aruba Cloud start-up cégeket támogató programjával. A WE START you UP kezdeményezésen keresztül az induló vállalkozások akár 50 ezer euró értékű, ingyenes kreditegyenleget, oktatást és folyamatos technikai támogatást kaphatnak a felhőszolgáltatások használatához.

Ma már Európa 15 országából több mint 20, vezető felhőszolgáltatót tudhat tagjai között a 2016-ban alapított CISPE - Cloud Infrastructure Services Providers in Europe - szövetség, amelynek létrehozásában az Aruba alapítóként vett részt. A CISPE Magatartási Kódexet (Code of Conduct) fogalmazott meg a tagok számára, melynek értelmében a felhőszolgáltatók az uniós általános adatvédelmi rendelettel, a GDPR-ral összhangban részletes és világos rálátást adnak a polgároknak személyes adataik kezelésére, ezzel kapcsolatos rendelkezéseiket ellenőrizhető módon teljesítik. Mivel az Aruba felhőszolgáltatásai - közöttük a Private Cloud, a Public Cloud, a Cloud Backup és a Cloud Object Storage - megfelelnek a Magatartási Kódexben foglaltaknak, megkapták a CISPE-declared service logót.

- Továbbra is elkötelezettek vagyunk a tagokkal folytatott, közös munka és a többi, érdekelt féllel való együttműködés mellett, a szükséges szabványok, rendszerek és működés kialakítása és fenntartása érdekében - mondta Alban Schmutz, a CISPE elnöke korábban, az idei Adatvédelmi Nap alkalmából. - Magában foglalja ez a CISPE Magatartási Kódexének felülvizsgálatra történő benyújtását az európai adatvédelmi szabályozókhoz (29. cikk szerinti munkacsoport), az ügyféladatok újbóli felhasználásának megtiltását, az adatelhelyezés átláthatóságának biztosítását, valamint az adatok szigorúan Európai Unión, illetve Európai Gazdasági Térségen belüli tárolását és feldolgozását, ha az ügyfél ezt kéri. Azt akarjuk, hogy az év minden napja az adatvédelmé legyen.

A CISPE mellett az Aruba az Open Cloud Foundation (OCF) szervezetnek is tagja, mely a nyílt technológiai szabványok alkalmazása mellett áll ki annak érdekében, hogy a felhőszolgáltatások felhasználói ne kerülhessenek kiszolgáltatott helyzetbe, és mindig élhessenek a választás szabadságával.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.