Hirdetés

12 hónapon belül minden második felhasználót hackertámadás érte!

|

Az áldozatok általában maguk is hibásak, mert nem ügyelnek a jelszavaikra.

Egy 1300 felnőtt bevonásával végzett vizsgálat szerint az elmúlt 12 hónapban a felhasználók 51 százaléka volt a szenvedő alanya valamilyen kibertámadásnak, elsősorban jelszólopásnak vagy fiókfeltörésnek.

A TeleSign által megkérdezettek 31 százaléka úgy vélte, online élete több, mint százezer dollárt ér. Ehhez képest megdöbbentő, hogy a többség mennyire elhanyagolja azokat az óvintézkedéseket, amelyekkel javíthatná online biztonságát.

Hirdetés

A megkérdezettek 71 százaléka elismerte, hogy több helyen is ugyanazt a jelszót használja. Az 1990 és 2000 között születettek átlagban kilenc webhelyen alkalmazzák ugyanazt a jelszót, a többiek hat helyen, amiből összesítve hétszeres "túlhasználat" adódik a jelszavak tekintében. És hogy a hackerek élete még könnyebb legyen, a felhasználók fele legalább öt éve nem is cserélte ki jelszavát.

Hirdetés

Bíztató, hogy egy év alatt 18 százalékkal nőt a kéttényezős azonosítás használata, és ma már a fogyasztók 46 százaléka alkalmazza ezt a technikát. Kevésbé örvendetes, hogy a megkérdezettek 35 százaléka azt se tudja, mi fán terem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.