Hirdetés
. Hirdetés

13 igen veszélyes app a Google Play áruházból

|

A Brain Tust malware család root hozzáférést szerez a megfertőzött eszközön.

Hirdetés

Magas osztályzatokat felmutató 13 appot távolított el a Play áruházból a Google, miután a Lookout biztonsági cég szakértői felfedezték, hogy a Brain Trust nevű malware-t tartalmazzák. Ezek az alkalmazások root felhasználói jogot szereznek a megfertőzött eszközön, és hasonlóan a rovarirtást is túlélő csótányokhoz, a gyári állapotba való visszaállítással sem lehet megszabadulni tőlük. Az appok egy másik pimasz "szolgáltatása", hogy a felhasználók megtévesztésére és további terjedésük biztosítására jó osztályzatokat adnak maguknak a Play áruház értékeléseiben. A 13 veszélyes app listáját itt találják.

A dolog azért különösen ijesztő, mert a Play áruházról a felhasználók nagy része úgy gondolja, hogy az ellenőrzés miatt nem kerülhetnek be ide fertőzött appok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.