Hirdetés
. Hirdetés

76 millió hamis facebookos

|

A Facebook által, az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott jelentéséből kiderült: a közösségi oldal 1,06 milliárd felhasználói profiljából mintegy 76 millió - így vagy úgy - de nem valódi.

Hirdetés

Hirdetés

A cég három kategóriába sorolja azokat a felhasználói fiókokat, amik nem valós személyt képviselnek: a duplikált profil, a rosszul besorolt profil vagy a nem kívánt profil. Ezek a profilok a tavalyi évben az aktív felhasználók valamivel több mint 7 százalékát tették ki.

A jelentés szerint 53 millió duplikált vagy párhuzamos profil van, ezeket a felhasználók saját elsődleges profiljuk mellett tartják fent, ezek a teljes fiókállomány 5 százalékát teszik ki. Nagyjából 14 millió – a teljes mennyiség 1,3 százaléka - rosszul besorolt profil - ezek többsége vagy háziállatoknak, vagy szervezeteknek, vállalkozásoknak készült, amiknek inkább oldalakat kellett volna létrehozni. A főként spammerek által készített, nem kívánatos profilok az összes felhasználó 0,9 százalékát teszik ki, számszerűen 9,5 millió van belőlük.

facebook
facebook

A Facebook kijelentette: mindent megtesz, hogy azonosítsa és törölje ezeket a hamis profilokat. Kiderült az is, hogy az álfelhasználói profilok aránya magasabb a fejlődő országokban, mint amilyen Törökország vagy Indonézia.

2012 közepén a Facebook beadott egy hasonló jelentést, akkoriban még valamivel kevesebb volt a dupla profil, viszont lényegesen több a rosszul besorolt (22millió) és a nem kívánatos (14millió).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.