Hirdetés
. Hirdetés

A biztonságosabb okostelefonokért

|

A Telenor megújult rendezvénysorozata, az okostelefon akadémia első állomása a tudatos és biztonságos használat fontosságáról szólt.

Hirdetés

Az okostelefonok térnyerésével párhuzamosan megnőttek a mobilbiztonsági kockázatok, ezek a készülékek egyre többször válnak a kiberbűnözők célpontjává. Az Okostelefon Akadémia résztvevői IT-biztonsági szakértőktől tanulhattak az okos készülékekre leselkedő veszélyekről és a kockázatok kivédésének lehetséges eszközeiről.

A kerekasztal-beszélgetésen Antal Lajos, a Deloitte Zrt. informatikai biztonság és adatvédelem üzletágának vezetője, Papp Péter, a Kancellár.hu vezérigazgatója, Gombás László, a Symantec vezető rendszermérnöke, valamint Takács Zoltán, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese és a Mobiltárca Egyesület elnökségi tagja ismertették azokat a kockázatokat, amelyek készülékük operációs rendszerétől függetlenül minden felhasználót érinthetnek. A veszélyes applikációk felismerésétől, a nyilvános Wi-Fi hálózatokra kapcsolódás veszélyforrásain át a készülék elvesztéséből származó adatbiztonsági kockázatokig számos témában hallhattak esetpéldákat és kármegelőzési javaslatokat a vendégek.

Az okostelefonosok leginkább a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos információikra érzékenyek, ami az egyik kihívást jelenti a mobilos fizetés elterjesztésében. „Mára a mobil e-mailezés igen elterjedt, ennek ellenére kevés felhasználó foglalkozik részletesen annak biztonsági kérdéseivel. Ha az e-mail a biztonsági elvárások piramisának alját jelenti, akkor a mobilfizetéssel kapcsolatos védelmi igények valahol a piramis csúcsán helyezkednek el. Ha azt szeretnénk, hogy a mobilt fizetésre is használják az emberek, akkor ezeknek a magas elvárásoknak kell megfelelnünk. A felhasználók szemében a pénzügyi tranzakciókhoz szükséges adatok a legérzékenyebb kategóriába tartoznak. A Mobiltárca Egyesület célja, hogy egy biztonságos, de egyben könnyen kezelhető megoldás kerüljön az emberek kezébe” – mondta Takács Zoltán, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese, a Mobiltárca Egyesület elnökségi tagja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.