Hirdetés
. Hirdetés

A CIA és más amerikai titkosügynökségek is szemmel tartják a kriptót

|

A bűncselekmények száma növekszik, és a szövetségi ügynökségeknek fokozniuk kell a válaszlépéseket.

Hirdetés

Egy furcsa összeesküvés-elmélet szerint a kriptovaluták megjelenése valójában a CIA projektje, és Satoshi Nakamoto, a bitcoin legendás megalkotója titkos ügynök. William Burns, a CIA igazgatója nem segített eloszlatni a vad pletykákat, amikor a minap nyilvánosságra hozta, hogy a kémügynökség "számos különböző, a kriptopénzekre összpontosító projektet indított el".

Az, hogy a CIA-főnök ilyen rejtélyes közlést tett a nyilvánosság előtt, zavarba ejtő, mivel "a spekulációs forgószelet keltett" - mondta Andrew Howard, a Kudelski Security vezérigazgatója a Protocolnak. Ugyanakkor a kriptóval kapcsolatos bűncselekmények száma növekszik, és a szövetségi ügynökségeknek fokozniuk kell a válaszlépéseket. Burns ezt igazolta is, amikor azt mondta: "Ez fontos prioritás. A CIA-nak figyelnie kell a kriptót és a kriptóval kapcsolatos bűncselekmények növekedését, mert óriási hatással lesznek."

Hirdetés

A zsarolóprogram-támadások megugrása a legnyilvánvalóbb példa erre. Ezeknek a műveleteknek a megállítása azt jelenti, hogy képesek lesznek pontosan bemérni a pénzügyi hálózatokat, amelyeket nagyon sok bűnözői csoport is használ - mutatott rá a CIA vezetője, hozzátéve, hogy "igyekszünk együttműködni a kollégáinkkal és az amerikai kormányzat más részeivel, hogy szilárd információval szolgáljanak arról, amit mi is látunk".

A nyilvánosság számára e munkából kevés látszik, de vannak példák. Például, hogy júniusban az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) visszaszerezte a DarkSide-nak, a Colonial Pipeline-t feltörő bűnözői csoportnak fizetett 2,3 millió dollárnyi bitcoin váltságdíjat. Októberben a DOJ közölte, hogy egy olyan csoportot hoz létre, amely kizárólag a kriptobűnözéssel foglalkozik. Egy eddig nem létező problémát is meg kellett oldaniuk, hogy a szövetségi rajtaütések során lefoglalt digitális vagyontárgyakat hol tárolják. Végül az amerikai rendőrbírók megállapodást kötöttek erről az Anchorage Digitallal, amely intézmények számára tárolja és kezeli a kriptoeszközöket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.