Hirdetés
. Hirdetés

A CIA tényleg minden térfigyelő kamerát ki tud kapcsolni

|

Sőt, az ügynökei képét is el tudja tüntetni a felvételekről, A WikiLeaks legújabb kiszivárogtatása bemutatta az ehhez használatos hackereszközt, a Dumbót.

Hirdetés

A WikiLeaks újabb olyan eszközöket mutatott be, amelyeket a CIA kiber-hadműveleteihez használt. Ezúttal olyan szoftverek kerültek terítékre, amelyek a térfigyelő kamerák kikapcsolására szolgálnak, és megakadályozzák, hogy az ügynökök tevékenységét videóra rögzítsék.

A Dumbo névre hallgató eszközkészlet nem csupán blokkolja a kamerákat, mikrofonokat és térfigyelő szoftvereket, de az audio- és videorögzítést is lehetetlenné teszi, ugyanis tönkreteszi a fájlokat, amelyeket többé nem lehet helyreállítani.

A  WikiLeaksen közzétett használati utasítás 2015. Júniusban készült a Dumbo 3.0-hoz, és kiderül belőle, hogy a szoftverek az összes akkor haszálatos Windows-változatot támogatják a Windwos XP-től fölfelé.

A Dumbo a CIA más hackelő eszközeivel ellentétben személyes hozzáférést igényel a célszámítógéphez, mivel az alkamazást a gépre csatlakoztatott USB pendrive-ról kell elindítani. Sőt, az ügynöknek a térfigyelő szoftverhez is hozzá kell férnie, bár a korábbi WikiLeaks kiszivárogtatásokból tudjuk, hogy a root jogok megszerzése az ügynökség számára nem probláma..

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.