Hirdetés
. Hirdetés

A deepfake-csalás a vállalkozások egyharmadát érinti

|

A deepfake csalások száma egyre nő: a szervezetek 37 százaléka tapasztal hangalapú csalást, 29 százalékuk pedig mélyhamisított videók áldozatává válik - derül ki a Regula személyazonosság-ellenőrzésre specializálódott cég felméréséből.

Hirdetés

Az olyan hamis biometrikus leleteket, mint a deepfake hang vagy videó, a vállalatok 80 százaléka valós fenyegetésnek tekinti. Leginkább az Egyesült Államokban működő vállalkozások aggódnak, a szervezetek mintegy 91 százaléka növekvő fenyegetésnek tartja az ilyen jellegű csalásokat - írja a NetaNews.
https://betanews.com/2023/04/27/deepfake-fraud-hits-a-third-of-businesses/

"Az MI által generált hamis személyazonosságokat az emberek nehezen ismerik fel, hacsak nincsenek erre speciálisan kiképezve. Bár a neurális hálózatok hasznosak lehetnek a mélyhamisítványok felderítésében, azokat más, fizikai és dinamikus paraméterekre összpontosító csalás elleni intézkedésekkel együtt kell használni, mint például az arc elevenségének ellenőrzése, a dokumentumok létezésének ellenőrzése optikailag változó biztonsági elemeken keresztül stb. Jelenleg nehéz, sőt lehetetlen olyan mélyhamisítványokat létrehozni, amelyek az elvárt dinamikus viselkedést mutatják, így egy tárgy élénkségének ellenőrzése előnyt jelenthet a csalókkal szemben. Emellett a felhasználói információk biometrikus ellenőrzésekkel és a közelmúltbeli tranzakciók ellenőrzésével való keresztellenőrzése segíthet az alapos ellenőrzési folyamat biztosításában" - mondja Ihar Kliashchou, a Regula technológiai igazgatója.

Hirdetés

Nem a mélyhamisítás az egyetlen probléma, a felmérés szerint a szervezetek 46 százaléka tapasztalt szintetikus személyazonossággal kapcsolatos csalást világszerte az elmúlt évben. A "Frankenstein-azonosságként" is ismert csalás egy olyan típusú átverés, amikor a bűnözők valódi és hamis személyazonosító adatokat kombinálnak, hogy teljesen új és mesterséges személyazonosságokat hozzanak létre, majd ezeket bankszámlanyitásra vagy csalárd vásárlásokra használják fel. A bankszektorban működő vállalatok 92 százaléka valós fenyegetésnek tekinti a szintetikus csalást, és csaknem a fele (49 százalék) találkozott a közelmúltban ezzel az átveréssel.

A teljes jelentés a Regula oldalán olvasható >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.