Hirdetés
. Hirdetés

A félelemre alapoznak a kiberbűnözők

|

Bejelentkezési adatokat lopnak a hackerek, hívta fel a figyelmet a veszélyre a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Hirdetés

Hirdetés

A támadók helyi kórházak nevében küldenek e-maileket, amelyekben azt állítják, hogy a címzett érintkezett egy olyan kollégával, baráttal vagy családtaggal, akinél kimutatták a koronavírus-fertőzést. Ezért arra kérik a felhasználót, hogy a mellékelt űrlap kitöltése és kinyomtatása után, fáradjon be a legközelebbi kórházba a tesztek elvégzéséhez.

Ha valaki óvatlanul megnyitja a mellékletként küldött "EmergencyContact.xlsm" táblázatot, és rákattint a Tartalom engedélyezése gombra, rosszindulatú programot letöltő és futtató makrók indulnak el az áldozat százmítógépén.

A malware egyrészt felderíti a megtámadott rendszert (könyvtármegosztások, telepített programok), másrészt kriptopénztárcákat (kriptopénzek tárolására szolgáló program) és a böngészők által elmentett sütiket próbál megszerezni, ezért a bejelentkezési adatok is veszélybe kerülhetnek.

A járvány ideje alatt különösen nagy óvatossággal kell kezelni a koronavírussal kapcsolatos leveleket, és egyáltalán nem ajánlott megnyitni a csatolmányokat, ajánlja a kibervédelmi intézet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.