Hirdetés
. Hirdetés

A fogyasztók többsége ellenzi, hogy a Meta metaverzum adatokat birtokoljon

|

Egy 1000 amerikai fogyasztó körében végzett felmérés a metaverzum iránti növekvő érdeklődésről váratlan eredményeket hozott.

Hirdetés

Az Advokate Group NFT és metaverse infrastruktúra-szolgáltató megbízásából készült felmérésben a válaszadók 87 százaléka egy decentralizált, blokkláncon működő metaverzuumoz részesített előnyben a technológiai óriások által tervezett egyes megaprojektekkel szemben. Ez még nyilvánvalóbbá vált, amikor a válaszadók 77 százaléka fejezte ki aggodalmát a Facebook metaverzumba való belépése miatt, különösen amiatt, hogy a felhasználók metaverzum adatainak tulajdonosává válhat.

A Facebooknak nem makulátlan a múltja a privát felhasználói adatok kezelésében, ami már a Meta Diem nevű stabilcoin elindítását célzó terveit is szertefoszlatta. Az amerikai kongresszus is vizsgálta a stablecoin-projektet, amely végül összeomlott. Hasonló aggodalmak éledtek a Facebook több milliárd dolláros metaverzum törekvései körül is - írja a Cointelegraph.

Hirdetés

A megkérdezettek megosztottak abban a tekintetben, hogy mikor válhat a metaverzum mainstreamé: a válaszadók 20 százaléka szerint egy-két évbe telhet, míg 49 százalékuk szerint akár három-hat évbe is beletelhet. A metaverzumban való belépés elsődleges oka a játék volt, amelyet a társasági élet követett. A válaszadók 55 százaléka mondta, hogy naponta több mint három órát töltene a metaverzumban.

A válaszadók többsége a játék közbeni pénzkeresés iránt is élénk érdeklődést mutatott. A legújabb divat a játékból kereső modellek, a válaszadók 93 százaléka állította, hogy több időt töltene játékkal, ha ezzel a minimálbért megkereshetné. Körülbelül 64 százalék szerint három óránál többet töltene játékkal, ha valódi pénzhez jutna ezáltal, 87 százalék pedig teljes munkaidős játékra váltana, ha a fizetés jó lenne.

A metaverzum mint koncepció csak 2021-ben vált igazán nagyméretűvé, és mostanra minden technológiai óriás - köztük az Apple, a Facebook és a Google is - igyekszik elindítani vagy befektetni az ökoszisztémába. A kriptopártolók jelentős része azonban a centralizáltan működő, készpénzben gazdag cégek belépése ellen érvel, mivel szerintük a decentralizáció koncepciója háttérbe szorulna.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.