Hirdetés
. Hirdetés

A Gambit harci drón új korszakot nyit a légi hadviselésben

|

Vonalvezetése és teljesítménye egy vadászrepülőgépére hasonlít.

Hirdetés

A General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) bemutatta legújabb, sugárhajtású robotrepülőgépét, a Gambitot, amely mesterséges intelligencia és autonóm rendszerek segítségével az ember vezette vadászgépek mellett repül, és képes kiharcolni a légi fölényt.

A General Atomics elsősorban olyan drónjairól ismert, mint a SkyGuardian vagy a Mojave, amelyek nagyon hosszú ideig képesek egy terület felett "vesztegelni" akár felderítés céljából, akár arra a jelre várva, hogy egy földi célpontot (például Hellfire ) rakétákkal lőjenek ki.

Hirdetés

Most a vállalat csatlakozott a piacon azokhoz a fejlesztőkhöz, például a Boeinghez és a Kratoshoz, amelyek egy teljes értékű harci drónt építenek. Ezeknek az eszközöknek a vonalvezetése és teljesítménye egy vadászrepülőgépére hasonlít. A GA-ASI elnöke, David R. Alexander szerint a Gambit egy autonóm együttműködő platform (ACP), olyan repülő csapattárs, amely a pilóta nélküli repülőgépekkel együttműködve behatol a harci zónákba, hogy felderítse, azonosítsa és célba vegye az ellenfeleket, mielőtt azok veszélyt jelenthetnének emberi irányítással repülő társaira. Ily módon kevesebb élet kerül veszélybe, és több időt nyerünk a kritikus döntéshozatalra.

"Most ismét annak határait feszegetjük, hogy mi a lehetséges a pilóta nélküli repülőgépek, a szoftverek, a küldetésrendszerek integrációja és még sok minden más terén. A Gambit egy új korszakot fog bevezetni, ahol a pilóta nélküli repülők együttműködve dolgoznak más légi járművekkel az ellenfelek felderítése, azonosítása és célba vétele érdekében, a harctér egész területén, azonos hatótávolsággal és méretarányban" - mondta Alexander

A Gambit mesterséges intelligenciát használ, és számos feladatot képes önállóan, a kezelőtől megkapott információk alapján elvégezni. Képes lesz kezdeményező szerepet vállalni és önállóan végrehajtani feladatokat, nemcsak harcászati, hanem hírszerzési, megfigyelési és felderítési célból is, miközben az összegyűjtött információkat minden érintett egységhez eljuttatja. A Gambitot digitális tervezéssel alakították ki, ami segít a költségek alacsonyan tartásában és a tervezőasztaltól a szállításig eltelt idő minimalizálásában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.