Hirdetés
. Hirdetés

A gatyánk is rámehet a kriptovaluta-bányászatra

|

A SpriteCoin kriptovaluta-bányász programnak álcázza megát, de valójában zsarolóvírus, amely lezárja a rendszert, és a fizetés után se hagyja békén áldozatát.

Hirdetés

Hirdetés

Kriptovaluta-bányászok, óvakodjatok a SpriteCointól!

A program kizárólag alkotóinak csinál pénzt, valójában ugyanis álcázott zsarolóvírus, amely zárolja azok számítógépét, akik bedőlnek a csábításnak, és feltelepítik. Ráadásul fizetés után újabb vírust tölt le, ami tanúsítványokat gyűjt ki a rendszerről, és bekapcsolja a webkamerát, állítják a Fortinet FortiGuard Labs kutatói.

A SpriteCoint online fórumokon hirdetik: honlapja is van, amely szerint a CryptoNight algoritmust használja, és valódi profitot garantál.

Telepítés után egy pénztárca-jelszót kér, és elvileg elindít egy "szinkronizációs" fázist, a valóságban azonban elkezdődik a titkosítás, és a Chrome, illetve Firefox azonosítók átkerülnek a támadók webhelyére.

Ezután az áldozat üzenetet kap a lezárásról, és megkapja az utasításokat a váltságdíj kifizetéséhez.

A program 0,3 Monerót kér, ami mai árfolyamon 97 dollárnak felel meg. De ezzel nincs vége a kálváriának, mert utána még egy második "robbanótöltet" is érkezik a gépre a W32/Generic!tr vírus formájában.

Szóval óvatosan azzal a bányászkodással!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.