Hirdetés
. Hirdetés

A Google, a Twitter és a Meta szigorúbb uniós online tartalomszabályokkal néz szembe

|

Olyan kötelezettségek vonatkoznak rájuk, mint a kockázatkezelés, valamint a külső és független auditálás.

Hirdetés

Az Alphabet/Google, a Facebook anyavállalata, a Meta Platforms és a Twitter szigorúbb uniós online tartalomszabályokkal néz szembe a cégek által a héten közzétett, az uniós küszöbértéket meghaladó havi felhasználószámok alapján.

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) néven ismert új szabályok a 45 milliónál több felhasználóról beszámoló vállalatokat nagyon nagy online platformoknak nevezik, amelyekre olyan kötelezettségek vonatkoznak, mint a kockázatkezelés, valamint a külső és független auditálás. Emellett kötelesek adatokat megosztani a hatóságokkal és a kutatókkal, és magatartási kódexet kell elfogadniuk.

Az Európai Bizottság február 17-ig adott határidőt az online platformoknak és a keresőmotoroknak, hogy közzétegyék havi aktív felhasználóik számát. A nagyon nagy online platformoknak négy hónapjuk van arra, hogy megfeleljenek a szabályoknak, különben bírságot kockáztatnak.

Hirdetés

A Twitter közölte, hogy az elmúlt 45 napra vonatkozó becslés alapján 100,9 millió átlagos havi felhasználója van az EU-ban.

Az Alphabet a számok egy részét a felhasználók fiókjai alapján, egy másik részét pedig a kijelentkezett címzettek alapján adta meg, mondván, hogy a felhasználók hozzáférhetnek a szolgáltatásaihoz, akár bejelentkeznek egy fiókba, akár kijelentkeztek.

Közölte, hogy a bejelentkezett felhasználók átlagos havi száma 278,6 millió a Google Maps-nél, 274,6 millió a Google Playnél, 332 millió a Google Searchnél, 74,9 millió a Shoppingnál és 401,7 millió a YouTube-nál.

A hét elején a Meta Platforms közölte, hogy a Facebookon 255 millió, az Instagramon pedig mintegy 250 millió átlagos havi aktív felhasználója volt az EU-ban 2022 utolsó hat hónapjában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.