Hirdetés
. Hirdetés

A hálózati biztonság új szintje

|

Az IT-biztonságért és a hálózatok működéséért felelő szervezeti egységek között gyakorta támad konfliktus.

Hirdetés

A biztonság felkent papjai kevéssé bánják, ha a biztonság fokozása érdekében bevetett eszközök lassítják a hálózatot, a hálózat teljesítményéért, sebességéért és rendelkezésre állásáért felelő csapat viszont legszívesebben kikapcsolna minden forgalomlassító biztonsági berendezést, megoldást.

Hirdetés

Chris Haywardot, a Gigamon európai marketingigazgatóját arra kértük, foglalja össze, a Gigamon mit javasol a "hálózati működés vs. biztonság" dilemma megoldására.

- Az IT-döntéshozóknak gyakran kell dönteniük arról, hogy a hálózat rendelkezésre állása vagy a biztonsága élvezzen magasabb prioritást. A tömeges hálózati forgalom elboríthatja a biztonsági eszközöket, a frissítéseket vagy változtatást végző eszközök késést és összeomlást okozhatnak, és csökkenhet az olyan kritikus üzleti adatok védelmi szintje, mint amilyenek például az ügyféladatok vagy a vállalati szellemi tulajdon. A vállalatok ilyenkor a biztonsági eszközök takarékra állítását és/vagy a hálózat teljesítményének csökkentését választják. A Gigamon fenyegetés-megelőző megoldása szűr, és csak a releváns hálózati adatokat juttatja el a fenyegetés-megelőző eszközökhöz, ami rugalmas, egyszerűsített biztonsági architektúrát eredményez a korábbinál lényegesen alacsonyabb költségszinten. Az egyszerűsített architektúrának köszönhetően a biztonsági eszközök többre válnak képessé, továbbá gyorsabbá válik a javítások és új technológiák elterjesztése, ami a Forrester TEI jelentése szerint a biztonságért felelő csapat hatékonyságát 50 százalékkal javítja.

Chris Hayward, a Gigamon európai marketingigazgatója

- Kisebb lesz a CAPEX, mégpedig a szükséges biztonsági eszközök számának a tizedére csökkentésével, következésképpen az OPEX is csökken, hiszen a támogatandó eszközök száma csökken, továbbá csökkennek a hálózati leállások és támogatási költségek. Az ügyfél tehát jól jár a Gigamonnal, mert növekszik a megelőző biztonsági stack hatékonysága és csökken az összetettsége, és mert a hálózatban mindenütt javul az átláthatóság, valamint a bizonyosság abban, hogy a biztonsági eszközök elhelyezése megfelelő.

www.telvice.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.