Hirdetés
. Hirdetés

A honvédség kibervédelmi vezetője az Óbudai Egyetemen

|

Doktoranduszok októberben a kiberbiztonsági hónap keretében találkoztak az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola (BDI) rendezvényén.

Hirdetés

Hirdetés

Harmincötödik volt a Doktorandusz Találkozók történetében e rendezvény és egyben a harmadik, az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) által szervezett Kiberbiztonsági hónap rendezvénysorozatában.

A BDI címere

A BDI Doktorandusz Találkozók keretében általában két tematikusan egymásra épülő tudományos előadást hallgathatnak meg a résztvevők, ez alkalommal, ahogyan már 2017 és 2018 után, úgy idén is az ENISA októberi rendezvénysorozatába bekapcsolódva, a kiberbiztonság volt a téma.

Az első előadó professzor Dr. Kovács László dandártábornok volt, aki a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kibervédelmi Haderőnemi Szemlélője és egyben az NKE professzora. Kovács László professzor tehát a Magyar Honvédség első számú kibervédelmi vezetője, szakembere, akinek a nevéhez fűződik a "Digitális Mohács" című tanulmány megalkotása. A professzor előadásának a címe a "Kiberműveletek vs. kiberbiztonság" volt.

Professzor Dr. Kovács László dandártábornok a Magyar Honvédség első számú kibervédelmi vezetője

A második előadó, az életműdíjas informatikai újságíró, Mester Sándor volt, aki az idén 50. születésnapját ünneplő Computerworld lapigazgatója. Előadásának címe a "Security by design - a tervezés stratégiája" volt, amelyben a kiberbiztonság tervezésének folyamatát és szempontjait mutatta be számos példán keresztül.

Mester Sándor, a Computerworld lapigazgatója a kibervédelmi tervezés stratégiájáról szólt

A harmadik előadáson, eltérve a kiberbiztonság témájától, az idén 53 éves Haditechnika katonai szakmai folyóiratot Dr. Hegedűs Ernő alezredes egyetemi adjunktus, főszerkesztő mutatta be munkatársaival.

A BDI Doktorandusz Találkozó rendezvénysorozat törekszik arra, hogy a doktoranduszok részére olyan mértékadó szakmai tudományos folyóiratokat mutasson be, amelyek lehetőséget adnak az új tudományos eredmények publikálására. A Haditechnika folyóirat egyike azoknak a kidóknak, amelyek az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán 2019. november 18-án és 19-én megrendezendő International Conference on Central European Critical Infrastructure Protection (ICCECIP) 2019 nemzetközi tudományos konferencia tanulmányait megjelentetik. (A Haditechnika az MTA által "B" kategóriás besorolású mértékadó tudományos folyóirat, amely folyamatosan várja a doktoranduszok tudományos munkáit.) 

A Haditechnika folyóiratot a főszerkesztője, dr. Hegedűs Ernő alezredes mutatta be

Az ICCECIP 2019 konferencia logoja

A találkozó főszervezője és egyben házigazdája Dr. Nyikes Zoltán volt, aki Biztonságtudományi Doktori Iskola PhD fokozatot szerzett alumni hallgatója.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.