Hirdetés
. Hirdetés

A Kongresszus előtt tanúskodik a Google, a Facebook és a Twitter

|

A 2016-os elnökválasztás orosz befolyásolása a téma.

Hirdetés

Hirdetés

November 1-én a Google az Egyesült Államok Kongresszusa előtt fog az 2016-os elnökválasztás orosz befolyásolásával kapcsolatban tanúskodni.

A cég képviselői nyilvános fórumon válaszolnak a választással kapcsolatos kérdésekre. A keresőóriás  - a Facebookhoz és a Twitterhez hasonlóan - már korábban is együttműködott az ügyet kivizsgáló hatóságokkal, zárt ajtók mögött találkozott a törvényhozókkal, és sajtóértesülések szerint az orosz kormányhoz köthető politikai hirdetésekről adott át bizonyítékokat a nyomozóknak

A Facebook volt az első, amelyik nyilvánosan egyetértett a tanúskodással. Döntése röviddel azután jelent meg, hogy Richard Burr és Mark Warner szenátorok október 4-én sajtókonferenciát tartottak az orosz beavatkozással kapcsolatban. Nem sokkal később a Twitter is beleegyezett a nyilvános meghallgatásba, most pedig a Mashable-ön a Google is megerősítette döntését.

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai a Bloomberg hírügynökségnek elmondta, hogy olyan dolgok történtek, amiknek nem lett volna szabad megtörténniük, és mindent megtesznek a hibák kijavításáért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.