Hirdetés
. Hirdetés

A LinkedIn kiszélesíti a személyazonosság-ellenőrzési lehetőségeket a csalók kiszűrésére

|

Ez több tucat résztvevő vállalat számára válik nyitottá.

Hirdetés

A LinkedIn elkezdi bővíteni azonosítási funkcióit, többek között a CLEAR platformhoz való hozzáféréssel, amely okmányok biometrikus azonosítását szolgáltatja. De azt is kérheti a rendszer, hogy a felhasználó igazolja, hogy hol dolgozik, a munkahelyén megadott e-mail címének megerősítésével.

A LinkedIn először októberben vezette be a személyazonossági ellenőrzést, de most kibővül, és ingyenesen tartalmazza a CLEAR és a Microsoft Entra szolgáltatásokat, valamint a céges hitelesítést e-mailen keresztül.

A CLEAR esetében a tagoknak meg kell adniuk egy amerikai kormány által kiállított személyi igazolványt és egy amerikai telefonszámot. A jóváhagyás után a LinkedIn lehetővé teszi, hogy a profilján feltüntethesse, hogy a CLEAR-on keresztül igazolták. Ehhez a regisztráció mobil applikációkon történik.

Hirdetés

Április végén eközben a LinkedIn a Microsoft Entra Verified ID-n keresztüli személyazonosság-ellenőrzést is bevezeti, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy "olyan testreszabott digitális munkavállalói azonosítókat hozzanak létre, amelyek tükrözik a márkájukat és az üzleti igényeiket" - a szolgáltatás ismertetése szerint. Ez "több tucat résztvevő vállalat" számára válik nyitottá.

Eközben, ha valaki függetlenül szeretné ellenőrizni a munkahelyet - ami jó ötlet lehet a manapság elszaporodó álláscsalások miatt -, a LinkedIn lehetővé teszi ezt egy, a vállalati e-mail címre küldött kód segítségével. Ez jelenleg több mint 4000 vállalat esetében érhető el, és a LinkedIn szerint idővel továbbiakra is ki fog terjedni.

"Ezekkel az új, ingyenes funkciókkal segítünk abban, hogy biztosak lehessünk abban, hogy akikkel kapcsolatba lépünk, és a tartalom, amivel találkozunk, megbízható és hiteles. Bár világszerte nem minden LinkedIn-tag fog azonnal hozzáférni ezekhez az ellenőrzési lehetőségekhez, idővel bővíteni fogjuk az elérhetőséget és a részvételi lehetőségeket" - mondta Oscar Rodriguez, a LinkedIn termékmenedzsere a PCMag szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.